avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta somaj + salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta somaj + salar

Buna ziua,

Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de munca, am toate actele, inafara de acea adeverinta de la angajator prin care sa ateste contributiile, salariul sau mai stiu eu ce, adeverinta de care am mare nevoie pt somaj. in plus, refuza sa imi plateasca si ultima luna lucrata. Ce e de facut in aceasta situatie? Pot apela la ITM? Voi rezolva ceva daca apelez la ei, in cazul in care nu pot rezolva pe cale amiabila?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:48, 18 Noiembrie 2009
Puteti sesiza Inspectia Muncii si apoi sau in paralel puteti da in judecata angajatorul pentru plata drepturilor cuvenite si neachitate + daune daca nu va elibereaza documentele in timp utilpentru a beneficia de somaj de la data incetarii contractului individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Dati-ne data incetarii cim si specificati daca ati primit decizia de incetare si carnetul de munca inchis.
data incetarii activitatii este 28.10.2009. Da, am primit decizia de incetare astazi, carnetul saptamana trecuta. Mentionez ca astazi angajatorul a refuzat pe motivul ca el pe cine angajeaza in locul meu, si ca nu vrea sa ma dea in somaj, ci sa fie totul ca o demisie. Decizia de incetare este completata pe formular pt persoanele concediate.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
doodah, utilizator
Pentru neplata drepturilor salariale puteti depune o sesizare la ITM si/sau sa introduceti o actiune in instanta impotriva fostului dvs angajator. Termenul de introducere al actiunii este de maxim 3 ani si incepe sa curga de la data de cand trebuia achitata salariul.
Va recomand sa le comunicati amiabil faptul ca sunt obligati la plata drepturilor salariale inaintea oricaror obligatii pe care le are,asta pe de o parte ,si pe de alta parte faptul ca sunt obligati sa va elibereze adeverinta cu stagiul de cotizare, necesara inscrierii la somaj;pentru ca,in caz contrara va adresati institutiilor abilitatea pentru rezolvarea situatiei dvs..

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc alycris alycris Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul ... (vezi toată discuția)
In cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal) dorali dorali am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, In urma cu cateva zile mi s-a terminat contractul pe care il aveam pe perioada determinata si am cateva intrebari: 1. De la societate mi se ... (vezi toată discuția)