avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din ccc

Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul a fost inchis, mentionez ca societeea mai are un restaurant. As putea beneficia de somaj daca au trecut 20 de zile de la implinirea celor 2 ani ai copilului si eu nu m-am prezentat la societate sa iau legetura cu patronul?nu sunt in relatii tocmai bune cu patronul.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 08:30, 5 Ianuarie 2010
Angajatorul exista iar dvs. trebuia sa va prezentati la serviciu pentru a depune cererea de incetare a suspendarii.
Locul de munca este desfiintat angajatorul va comunica decizia de concediere prin desfiintarea locului de munca cu termen de preaviz de 20 zile lucratoare.
Dupa derularea preavizului va puteti inscrie la AJOFM pentru indemnizatie de somaj.

Recomandarea mea este sa luati legatura cu angajatorul si sa rezolvati amiabil situatia pentru ca toata aceasta perioada poate sa o considere absentare nemotivata.

multumesc mult pentru raspuns
Cererea pentru inscrierea la somaj este de 30 de zile de la data incetarii contractului individual de munca.
Daca nu v-ati prezentat la munca dupa incetarea CIC, atunci aceasta perioada pana luati legatura cu el poate figura ca absente nemotivate.
Daca ar fi fost desfiintat postul trebuia sa primiti deja instiintarea de preaviz si decizia de concediere.
PUTETI SA-MI SPUNETI CU CE ACTE TREBUIE SA MERG LA PATRON PENTRU SOMAJ, SAU CARE ESTE PROCEDURA?VA MULTUMESC ANTICIPAT

Alte discuții în legătură

Eliberarea actelor dupa incetarea preavizului azalee azalee Buna ziua! In luna februarie am fost disponibilizata si am fost nevoita sa stau in presaviz pana pe data de 26.02.2010. La incetare am primit doar fisa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa concediu crestere copil stirbu doina stirbu doina pina pe data de 21martie 2011 sunt in concediu pentru cresterea copilului.inaintea celor 2ani de concediu,am avut 12luni lucrate la 2societati com.,ultima la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)