avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... directori deconcentratre
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

directori deconcentratre

care directori de deconcentrate intra in categ de functionari publici? inspectoratele scolare, directori de spitale judetene sau municipale, registrul auto roman, autoritatea rutiera, vor avea directori functionari publici sau pot avea si functii politice?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:59, 6 Aprilie 2010
toti cei enumerati sunt functionari publici,
Directorii de spitale, inspectorii scolari nu sunt functionari publici, nu sunt sub incidenta legii 188
In acest moment, niciunul dintre conducatorii institutiilor publice deconcentrate nu au statut de functionari publici. Calitatea de functionar public o au doar aceia care in momentul numirii lor, in baza OUG 37/2009 SI/SAU 105/2009 s-au suspendat din functia publica. In acest moment, in baza Deciziei CCR 1629/2009, practic institutiile publice prin cei care le conduc exercita "abuz de putere", intrucat incepand cu data de 28.02.2010, norma juridica prin care se exercita functia publica de conducere la institutiile deconcentrate trebuie sa fie Legea 188/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, dar conducerea acestora este exercitata tot de cei numiti in baza celor doua ordonante declarate neconstitutionale.
@virgild

Cred ca este mult prea mult spus "institutiile publice, prin cei care le conduc, exercita abuz de putere".

Stiti foarte bine ca directorii deconcentratelor sunt prepusii autoritatilor publice centrale. Daca ideea este sa cautam un vinovat pentru ceea ce se intampla acum in institutiile publice, opinia mea este ca primul vinovat este guvernul, urmat de conducatorii autoritatilor publice centrale. Nimeni n-a facut nimic din ceea ce ar fi trebuit sa faca dupa ce a aparut in Monitorul Oficial Decizia Curtii Constitutionale nr. 1.629/2009. Asta pentru ca unii sunt prea sus ca sa poata fi trasi la raspundere!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare pe functia de director executiv pin pin Inainte de intrarea in vigoare a OUG 37/2009 am detinut functia publica de director executiv. Ulterior prin OUG 37/2009 coroborat cu OUG 105/2009 functia de ... (vezi toată discuția)
Angajatii oficiilor postale sunt functionari publici? Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog sa-mi spuneti, daca functionarii de la ghiseele postale sunt functionari publici?Comportamentul lor cam lasa de dorit si as dori sa stiu de ce ... (vezi toată discuția)
Decizia 1.629 din 3 decembrie 2009 omatei omatei conform Deciziei 1.629 din 3 decembrie 2009 directorii institutiilor publice astfel numiti sunt suspendati din functie? Daca este asa, atunci, fiind suspendati ... (vezi toată discuția)