avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua, sunt secretara intr-un liceu si ma confrunt cu o problema: am un baietel acasa de 2 ani care se mai îmbolnaveste, motiv pentru care imi sun şefa si ii spun ca nu pot ajunge la servici,ziua următoare incidentului. Iniţial este de acord, după care la o saptamana isi aduce aminte si ma obliga sa-i fac cerere de concediu de odihnă pentru ziua respectivă. Este legal?
Cel mai recent răspuns: dermengiu , utilizator 13:45, 16 Martie 2010
Eu zic ca daca dvs nu prezentati nici o motivare(un certificat concediu medical ) pt acea zi, ea vine in ajutorul dvs., punandu-va sa depuneti cerere de concediu odihna pt ziua respectiva, altfel ati aparea ca nemotivat.
mulţumesc pentru raspuns, dar daca in urma intocmirii cererii si a aprobării acesteia cu număr de intregistrarte, doamna director mi-a rupt cererea in faţă, deranjată de întrebarea mea: La cate zile de concediu am dreptul într-un an calendaristic, asta ce mai e abuz de putere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz concediu de odihna ContSters126453 ContSters126453 Buna ziua, Lucrez intr-o firma...de 2 ani..si intotdeauna au fost \"mici\"probleme in a acorda concediul de odihna cuvenit angajatului,din diferite ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si concediu de odihna elenaardelean elenaardelean Buna ziua, am o problema privind desfacerea unui contract de munca in timpul concediului de odihna legal, ba chiar in ultima zi de lucru! Am fost angajata ca ... (vezi toată discuția)
Despre demisie MGabriel MGabriel In cazul in care angajatul isi depune demisia iar angajatorul refuza sau tergiverseaza,sub diverse pretexte,inregistrarea acesteia,ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)