Buna ziua, sunt secretara intr-un liceu si ma confrunt cu o problema: am un baietel acasa de 2 ani care se mai îmbolnaveste, motiv pentru care imi sun şefa si ii spun ca nu pot ajunge la servici,ziua următoare incidentului. Iniţial este de acord, după care la o saptamana isi aduce aminte si ma obliga sa-i fac cerere de concediu de odihnă pentru ziua respectivă. Este legal?
Eu zic ca daca dvs nu prezentati nici o motivare(un certificat concediu medical ) pt acea zi, ea vine in ajutorul dvs., punandu-va sa depuneti cerere de concediu odihna pt ziua respectiva, altfel ati aparea ca nemotivat.
mulţumesc pentru raspuns, dar daca in urma intocmirii cererii si a aprobării acesteia cu număr de intregistrarte, doamna director mi-a rupt cererea in faţă, deranjată de întrebarea mea: La cate zile de concediu am dreptul într-un an calendaristic, asta ce mai e abuz de putere?
Despre demisie
MGabriel
In cazul in care angajatul isi depune demisia iar angajatorul refuza sau tergiverseaza,sub diverse pretexte,inregistrarea acesteia,ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)