avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios-administrativ- parat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios-administrativ- parat DGFP-competenta in solutionare-cautiune

Buna ziua.
Am contestat la tribunal o decizie de impunere si un raport fiscal emis de catre DGFP impotriva societatii noastre.Suma contestata este peste 500.000 roni, astfel ca tribunalul si-a declinat competenta in favoarea Curtii de Apel. Am cerut, concomitent cu depunerea cererii la tribunal si suspendarea actului administrativ-fiscal, cu atat mai mult cu cat s-au luat masuri asiguratorii ( poprirea conturilor si sechestru asigurator). Se poate suspenda actul administrativ pana la solutionarea in fond a cererii, fara depunerea cautiunii de 10% prevazuta de Codul de procedura fiscala, daca in drept ne motivam pe art.15 din Legea 554/2004, nu pe art.14 din aceeasi lege. Am realizat procedura prealabila prev.de art.7 din legea contenciosului administrativ. Este o practica judiciara in acest sens(suspendare fara cautiune)? Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Minodora Sorian, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 18:11, 15 Martie 2010
Buna ziua !
Consider ca se poate solicita suspendarea actul administrativ fara depunerea cautiunii. De asemeni , avand in vedere cele prezentate, cred ca era mai bine sa solicitati suspendarea executarii actului pe calea unei actiuni separate, in temeiul art.15, al.(1), teza a II a din legea 554/2004 actualizata.
Cu stima !
Multumesc foarte mult. Tribunalul si-a declinat competenta. Acum asteptam citatie de la Curtea de Apel. Exista jurisprudenta in acest sens ( reiterarea actiunii fara cautiune)?
Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Cand se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune in toate cazurile cautiune? mariana_en mariana_en in toate cazurile in care se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune o cautiune? exista exceptii? (vezi toată discuția)