avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de calculator in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de calculator in invatamant

Buna ziua...sunt profesoara de informatica...Am inteles ca din aceasta luna nu se mai acorda sporul de calculator...am fost informati intr-un consiliu profesoral...fara sa ni se prezinte o decizie...o ordonanta... ceva...si ca ni se va retine din salariile urmatoare acest spor (pentru lunile ianuarie si februarie)...este posibil?!...eu am consultat noua lege a salarizarii, unde se spune ca se acorda spor de periculozitate si ca sporul de calculator se considera spor de periculozitate...
Acordarea sau nu a sporului de calculator poate fi o decizie la nivel de unitate de invatamant?
Va rog sa ma ajutati...nu am gasit nici o ordonanta care sa vina in sustinerea celor transmise de director in consiliu...
Cel mai recent răspuns: Mariana2010 , utilizator 17:11, 22 Martie 2010
Sporul de periculozitate si conditii vatamatoare, acordat in baza legii 330/2009 trebui sa aiba obligatoriu avizul Ministerului Muncii si al Ministerului Finantelor, dat in baza unui regulament de aplicare a sporului in cauza. Daca nu aveti acest regulament, nu se poate acorda sporul (oricum articolele cu pricina nu se aplica in 2010). Anul acesta se poate lua sporul doar sub forma de sume compensatorii tranzitorii (art. 6 din OUG 1/2010), cu conditia sa fi fost acordat in 2009 in baza unui buletin de expertizare, emis de catre Directia Judeteana de Sanatate Publica.
Multumesc pentru raspuns...Acum se poate obtine un buletin de experizare? Sau trebuia in 2009?....nu stiu in ce conditii s-a obtinut acest spor de calculator...
Si inca ceva...este normal sa ni se ia din urma bnii pentru ianuarie si februarie?
Buletinul de expertizare se poate obtine oricand... Cat despre banii dati inapoi pe ianuarie si februarie, acum depinde cum s-a calculat: daca sporul a fost acordat in 2009 fara buletin de expertizare, suma nu se poate acorda ca si compensatie tranzitorie, deci este normal sa vi se recupereze. Iarasi, daca s-a acordat pentru prima data in 2010, cu sau fara buletin de expertizare, iar nu este corect, pentru ca articolele din legea 330 care reglementeaza acest spor se aplica din 2011...deci iar trebuie recuperati.
Singura varianta in care nu trebuie sa restituiti banii este cea in care sporul vi s-a acordat legal in 2009, in baza fostului HG 281/1993, cu buletin de expertizare, iar in 2010 sumele respective se acorda in acelasi cuantum ca in dec. 2009, sub forma de compensatie tranzitorie.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Kyandra, moderator
multumesc
Revin...sporul de calculator a fost acordat in urma unei expertizari...daca este asa, este legal sa nu mai fie platit?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea lukyluke2008 lukyluke2008 vcreau si eu sa stiu care lege se aplica la stabilirea salariului intr-o primarie comunala (vezi toată discuția)
Spor de antena pentru politia comunitara 1630817274794 1630817274794 Pana in luna decembrie 2009 am avut prins in fluturas sporul de antena de 10% si sporul de confidentialitate de 15 %. Cu noua lege in fluturas nu apar cele 2 ... (vezi toată discuția)
Salarii bugetari Mirela28 Mirela28 Vreau sa aflu daca in 2010 se mai acorda sporul pentru pentru conditii vatamatoare? Lucrez in administratia locala, anul trecut era acordat acest spor acum ... (vezi toată discuția)