tata meu e divortat de mama de mai bine de 20 de ani.el a luat partajul de la mama si a cumparat o garsoniera unde a locuit pana acum 8 ani knd a murit.In tot acest timp a avut grija de el o femeie dar vreo 12/13 ani caruia ia lasat garsoniera.printr un act de vanzare cumparare.Decedatul a avut doi fii cu prima sotie iar unu a murit ramanand singurul mostenitor.Cu femeia care a stat in ultima perioada din viata nu a fost casatorit si nu are nici un act kre sai lege,acum ce pot sa fac in privinta aceasta ca sa imi primesc mostenirea sau mai bine zis pot sa fac ceva si daca da ce?multumesc si as dori un raspuns mai pe intelesul tuturor
In afara garsonierei care nu mai face obiectul mostenirii, ea nemafiind a tatalui dvs. la momentul decesului, daca mai sunt si alte bunuri, se poate dezbate succesiunea.
Dar, atentie, pentru garsoniera, nu mai puteti face nimic. Ea a fost vanduta de tatal dvs.
daca defunctul a instrainat imobilul concubinei sale , prin act de vanzare-cumparare , dvs. nu prea aveti ce sa mai faceti .
daca defunctul i-ar fi lasat concubinei prin testament /donatia imobilul , dvs. aveati posibilitatea invocarii reductiunii liberalitatii excesive.
dar reductiunea se invoca in termen de 3 ani .
Daca in "mostenire" intra numai acea garsoniera, atunci nu aveti decat sansa (extrem de scazuta,... ca sa nu va determin sa deveniti pesimist) a incercarii anularii actului de v-c in baza inexistentei conditiilor esentiale de incheiere valabila. Va spun inca odata ca sansele sunt aproape nule.(nu cred ca aveti cum proba)
Mai exista sansa invocarii unei simulatii a unei donatii sub "masca" publica a unei v-c. In acest sens puteti invoca simulatia in calitate de succesor universal. (art.1175 C.civ.) Pentru aceasta va trebui sa puteti dovedi sustinerea, dar...nu este imposibil.
In oricare dintre situatii, avind in vedere speta si dificultatea unei probatiuni eficiente, este indicat sa apelati la un avocat.
Partaj
marius_boss
baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)