avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenire testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenire testamentara

se poate ataca un certificat de mostenire testamentara autentic de fratele decedatului care a lasat un astfel de act unei concubine?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:41, 12 Noiembrie 2009
buna ziua!
fratele defunctului nu este mostenitor rezervatar.
care este problema dvs ca fratele a lasat concubinei tot?
si nu fratelui?
fratele suferea de vreo boala?
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
reductiunea liberalitatilor excesive poate fi invocata doar de catre mostenitorii rezervatari .
fratele nu este mostenitor rezervatar.
Fratele suferea de ciroza lichida de un an si problema ca nu i'a lasat fratelui, concubina a avut grija sa'l indeparteze de el si sa'i demonstreze ca ea are grija de el. Dar ea a putut sa stea in spitale cu el ca nu a muncit niciodata. Oricum sunt multe de spus. Cert e ca i'a lasat certificat de mostenire testamentara.
Fratele defunctului nu este mostenitor rezevatar! Iar motivul indicat oricum este pur subiectiv!B-) Instanta va respinge instantaneu o astfel de actiune ca nefondata!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenire testamentara Cd.Balaci Cd.Balaci Decedatul a lasat un certificat de mostenire testamentara concubinei. Fratele poate cere anularea acestui certificat ? Mai ales ca acest certificat a fost ... (vezi toată discuția)
Dol. procedura recunoasterii ca mostenitor rezervatar suivil suivil Prin testament, mama a lasat fratelui meu un aparatment, iar mie concesiunea asupra unui loc la cimitir si actiuni la Turbomecanica, adica mai nimic. In ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere reductiunea liberalitatilor excesive? calin_andrei calin_andrei Concret: defunctul nu a avut copii si nici sot. A avut 2 frati (ambii decedati la data deschiderii testamentului). Un frate a avut 2 copii, celalalt 1 copil. ... (vezi toată discuția)