avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva unitate protejata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva unitate protejata

buna,
detin o firma de aproximativ 9 ani si, din lipsa de informatie, nu am stiut ca pot sa o transform intr-o unitate protejata, eu fiind o persoana cu dizabilitati. As vrea sa stiu mai exact ce inseamna scutire de tva a operatiunilor desfasurate ca sa stiu daca ma avantajeaza modificarea, in sensul ca daca nu mai pot face facturi cu tva nu ar fi prea avantajos pentru mine. Multumesc mult


Cel mai recent răspuns: Sabina-Ionela , utilizator 17:09, 31 Mai 2012
unitatile protejate nu beneficiaza de regim special tva fata de restul persoanelor
impozabile.

daca in momentul de fata suneti platitor de tva, asa veti ramane si dupa ce deveniti unitate protajata autorizata, in conditiile legii.

in acest context, firmele cu minim 50 de angajati sau alte institutii publice sunt obligate sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat pentru fondul destinat persoanelor cu handicap si vor avea drept de deducere, in conditiile art. 145-149 cod fiscal, a taxei aferente bunurilor si serviciilor achizitionate.
Firmele cu mai mult de 50 de angajati platesc impozit lunar ( pozitia 25 din formularul 100 depus la ANAF) 700 lei, in cazul in care nu au angajate persoane cu dizabilitati ( la 50 de angajati - 2 angajati, persoane cu dizabilitati). Prin unitatile protejate pot valorifica acesti bani si sa achizitioneze produse sau servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de handicapati anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune daca se mai plateste fondul de handicapati in cazul cand in cadrul firmei sunt peste 50 angajati ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Obligativitate anagajare persoane cu handicap mediterr mediterr Buna ziua, am inteles ca a aparut o noua directiva prin care suntem obligati ca la mai mult de 17salariati salariati (parca) sa angajam o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu ... JILAVEANU MARIA JILAVEANU MARIA Buna ziua. Firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu de 50 de angajati trebuie sa plateasca fond de handicap, in cazul in care nu are ca ... (vezi toată discuția)