avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare declaratie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare declaratie

In calitate de parte vatamata am facut o plangere la politie pentru furt din patrimoniul propriu al unor bunuri mobile estimate de catre mine la 500 Ron.

In acea plangere am indicat persoana care banuiam ca ar fi savarsit fapta.

La cateva zile persoana mi-a returnat bunurile, motiv pentru care am facut o cerere la politie pentru retragerea plangerii.Aici insa mi s-a spus ca va continua actiunea penala ptr ca e vorba de furt.

Ce pot face?Nu doresc sa apar hotii dar nu pot risca sa suport razbunarea persoanei daca nu se anuleaza cercetarea penala.

Daca dau o noua declaratie in care mentionez ca am promis anterior hotului ca poate utiliza temporar anumite bunuri ale mele , daca are nevoie si am uitat de acest lucru? Sau tehnica"abuzului de incredere" , cu impacare ulterioara ar fi salvatoare?

Ma salveaza o astfel de declaratie?Poate fi acceptata de politie?Risc o eventuala amenda ( cat de mare?) ptr declaratii care a determinat investigatii inutile din partea politiei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 15 Martie 2010
...Buna ziua !
..Tocmai asta faceti prin acest gest !...stati linistit ca nu pateste nimic !!
...
@user 43
In momentul in care a-ti investit autoritatea competenta cu solutionarea plangerii formulate,automat s-a declansat procedura legala de cercetare
In raport de modificarile survenite pe pacursul cercetarii,urmeaza sa comunicati autoritatii in drept.
Indiferent de dorinta dvs ,manifestata ulterior formularii plangerii,autoritatea urmeaza sa finalizeze administrarea de probe,la final,urmand sa dispuna masurile legale
Numai in situatiile prev de art 210 cp.opereaza impacarea partilor care inlatura raspunderea penala, adica in furtul savarsit intre soti, intre rude apropiate, de catre un minor in paguba tutorelui sau ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta.
user43 a scris:

In calitate de parte vatamata am facut o plangere la politie pentru furt din patrimoniul propriu al unor bunuri mobile estimate de catre mine la 500 Ron.

In acea plangere am indicat persoana care banuiam ca ar fi savarsit fapta.

La cateva zile persoana mi-a returnat bunurile, motiv pentru care am facut o cerere la politie pentru retragerea plangerii.Aici insa mi s-a spus ca va continua actiunea penala ptr ca e vorba de furt.

Ce pot face?Nu doresc sa apar hotii dar nu pot risca sa suport razbunarea persoanei daca nu se anuleaza cercetarea penala.

Daca dau o noua declaratie in care mentionez ca am promis anterior hotului ca poate utiliza temporar anumite bunuri ale mele , daca are nevoie si am uitat de acest lucru? Sau tehnica"abuzului de incredere" , cu impacare ulterioara ar fi salvatoare?

Ma salveaza o astfel de declaratie?Poate fi acceptata de politie?Risc o eventuala amenda ( cat de mare?) ptr declaratii care a determinat investigatii inutile din partea politiei?

Parerea mea este ca trebuie sa va angajati avocat dupa ce il consultati contracost.
Daca vreti sa dati o declaratie aiurea e posibil sa fiti tras la raspundere penala adica sa riscati inchisoarea chiar dvs. pentru savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa prevazuta de art 259 C. pen.
Nu este posibil sa va retrageti plangerea penala si gata...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Furt - se poate retrage plangerea? alex alex alex alex Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema . Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)