avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzari cumparari fara autentificare notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzari cumparari fara autentificare notariala

acum citiva ani am cumparat o supraf. de teren fara sa inchei un act notarial doar cu o chit. de mina si 2 martori . acesta acum amina sa-mi incheie act notarial . ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:41, 18 Martie 2010
Buna ziua !
Orice act vanzare -cumparare de bunuri imobile este lovit de nulitate daca nu este incheiat cu formele prescrise de lege, in acest caz, autentificare notariala.
Intrebati ce aveti de facut. Incheiati actul in fata notarului, altfel veti fi nevoit sa actionati in instanta vanzatorul. Oricum lucrurile nu- s de tergiversat, avand in vedere ca va puteti "trezi" cu terenul vandut legal altei persoane.
Cu stima !
Acum cativa ani, deja e foarte mult. Macar ati avut posesia terenului, pana acum ?
Sunteti sigur ca era proprietarul ? Va trebui sa-l actionati in judecata,pentru a dobandi terenul sau a va recupera suma de bani platita, daca nu ati incheiat un act notarial.
Chitanta reprezinta o promisiune de vanzare-cumparare. Este un inscris sub semnatura privata in baza caruia puteti solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
puteti solicita in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare .
conteaza anul in care ati cumparat in baza acelei chitante de mana , terenul respectiv.
sa nu fi intervenit prescritia.
daca ati avut posesia terenului , aveti sanse . in caz contrar, daca au trecut deja trei ani de la data semnarii acelui act sub semnatura privata , nu prea sunt sanse sa mai rezolvati ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa castig procesul? Andreea Andrei Andreea Andrei Buna ziua, Anul trecut bunicii mei au murit si in urma succesiunii(care s-a facut la notar) mama mea a primit un teren. Cand am fost sa revendicam terenul am ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã tinã loc de act autentic sca baloisibaloi sca baloisibaloi Chitanţă sub semnătură privată îtocmită în 1996 pentru cumpărarea unui teren, cu semnărturi ale celor două părţi, cu presupuşi martori. Se ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)