In urma cu cativa ani,un prieten a girat pentru o cunostiinta(mentionez ca acest lucru sa intamplat in spania,iar cei doi,sunt romani)pentru un credit de aproximativ 50.000€.De un an jumate,acesta s-a intors in tara pe motivul ca v-a vinde un teren,pentru a plati o parte din datorie...doar ca din acel moment,a inceput sa raspunda tot mai rar la telefon,pana a disparut...
:( exista vrio posibilitate ca banca de acolo,sa-i valorifice proprietatile din
tara,sau toata datoria v-a ramane pe umerii girantului?!
ce se poate intampla daca acesta inceteaza sa plateasca?!
dati-ne niste solutii...va multumim anticipat!
In functie de bunurile pe care le-a girat ,,prietenul''la banca pt. imprumut.Daca banca se indestuleaza din aceste bunuri,practic, creditul se stinge.Daca sumele nu ajung,pt. diferenta banca se indreapta spre giranti.
Daca cel care a luat creditul nu mai plateste si girantul de asemenea , atunci banca va proceda la executarea garantiilor aferente acelui credit sau la cesionarea creantei catre o firma de recuperare creante. Bunurile din Romania ale celor 2 persoane nu sunt puse in pericol decat daca societatea de recuperare creante face actiune in instanta in Romania pentru recuperarea creantei!B-)
Executare silita girant
mmus
Buna ziua,
In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)