avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant in spania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant in spania

In urma cu cativa ani,un prieten a girat pentru o cunostiinta(mentionez ca acest lucru sa intamplat in spania,iar cei doi,sunt romani)pentru un credit de aproximativ 50.000€.De un an jumate,acesta s-a intors in tara pe motivul ca v-a vinde un teren,pentru a plati o parte din datorie...doar ca din acel moment,a inceput sa raspunda tot mai rar la telefon,pana a disparut...
:( exista vrio posibilitate ca banca de acolo,sa-i valorifice proprietatile din
tara,sau toata datoria v-a ramane pe umerii girantului?!
ce se poate intampla daca acesta inceteaza sa plateasca?!
dati-ne niste solutii...va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: hulea_116 , utilizator 12:34, 7 Aprilie 2010
In functie de bunurile pe care le-a girat ,,prietenul''la banca pt. imprumut.Daca banca se indestuleaza din aceste bunuri,practic, creditul se stinge.Daca sumele nu ajung,pt. diferenta banca se indreapta spre giranti.
el nu avea bunuri in spania,vorbeam de cele din romania...
ce se poate intample daca girantul paraseste spania,si asa inceteaza sa plateasca?!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
hulea_116, utilizator
Daca cel care a luat creditul nu mai plateste si girantul de asemenea , atunci banca va proceda la executarea garantiilor aferente acelui credit sau la cesionarea creantei catre o firma de recuperare creante. Bunurile din Romania ale celor 2 persoane nu sunt puse in pericol decat daca societatea de recuperare creante face actiune in instanta in Romania pentru recuperarea creantei!B-)
nu exista nici o garantie(la un bun imobil ma refer)...creditul s-a acordat cu garantia contului girantului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate credit nevoi personale ancutica ancutica Buna ziua. O mica speta: daca o persoana are un credit de nevoi personale...pleaca la munca in Italia si nu mai plateste ratele timp de 2 ani...ce i se ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Am girat si acum am probleme pukla pukla Acum aprox 2 ani am girat un coleg de servici. El nu mai lucreaza la noi si are o situatie financiara foarte proasta. Oricum... in ultima perioata (poate chiar ... (vezi toată discuția)