avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu demisie in cartea de munca!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu demisie in cartea de munca!!!!!

Buna seara,
Va rog mult, lamuriti-ma si pe mine
Am lucrat la firma de panificatie X din data de 1 oct 2009 pana ce seful de unitate m-a intampinat intr-o dimineata cu urarea: ACASA, SA TE DUCI IN P.... MATII ACASA. Anterior eu mai avusesem parte de injuraturi si urari pline de uratenia vulgaritatii, dar am pretextat mereu ca e nervos, ca e stresat...etc.
In ziua in care m-a trimis acasa, am fost nevoita sa plec, ceea ce urma era sa am loveasca, probabil. Eu faceam parte din personalul tessa.
Nu sunt motive care sa demonstreze o posibila concediere, eram doar el si cu mine in tesa, nu am avut probleme nerezolvate sau avertismente, nimic...... Pur si simplu. Si eu si familia suntem socati. Asta se intampla acum 1 luna de zile.
Pe 13 martie primesc acasa cartea mea de munca trimisa de el pe un angajat.
Eu stiu ca se face o hartie in care declar ca am luat cartea, dar ma rog... Si vad desfacere CM in baza ART 79 alin 7. Cineva mi-a construit si semnat in locul meu o cerere de demisie. Ma intreb: am vreun sprijin din partea statului, am vreun drept in situatia relatata?sau trebuie sa ma resemnez cu gandul ca se putea si mai rau? Va multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: Nicolca , utilizator 21:24, 15 Martie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa actionati in instanta angajatorul si de asemeni sa angajati un avocat in asigurarea asistentei judiciare. Daca stiti ca este depusa o demisie in fals, atunci activitatea respectiva intra si sub incidenta legii penale.
Cu stima !
Inca din ziua cand v-a trimis acasa trebuia sa va prezentati la ITM si sa depuneti o sesizare. Decizie de concediere ati primit? Trebuia contestata in 30 de zile de la primire cerand instantei anularea pe motiv ca nu ati semnat si inaintat demisia, aceia in baza careia s-a facut concedierea fiind sub semnatura falsa. Consultati un avocat care va va indruma daca mai exista posibilitatea sesizari instantei de judecata.
In speta data sunt mai multe necunoscute:
1. A tipat la dv. sa mergeti acasa si de o luna nu v-ati mai dus la serviciu?
2. Decizia de concediere din ce data este?
3. Se face referire la faptul ca dv. v-ati dat demisia cu ce data?

Daca nu ati trimis o astfel de demisie la angajator, puteti ataca in instanta decizia pe acest temei.
Daca insa nu v-ati mai dus la serviciu timp de o luna de zile, fara nicio explicatie, atunci lasati-o balta. Mai bine sa se considere ca v-ati dat demisia decat sa va desfaca CIM disciplinar, pentru ca la o noua angajare veti avea o tinichea de coada.
Depinde de toate imprejurarile care au condus in final la concediere.
Va recomand sa mergeti la un avocat pentru o consultatie juridica impreuna cu decizia de concediere si cu explicatiile imprejurarilor in care s-a emis aceasta, pentru ca numai asa, in concret, va poate sfatui ce este mai bine sa faceti mai departe.
Succes! ;)
zahariamarius a scris:

Buna ziua !

In Brasov, la orele 21:01 nu mai este ziua...desi mi-as fi dorit...;)
Mii de multumiri
Mi-ati dat un mare ajutor, domnule
Eu nu stiu cand ma voi angaja pentru a castiga alti banuti, iar din resursele actuale nu imi pot permite sa platesc un avocat.
Probabil din acest motiv voi renunta la a-mi cauta dreptatea.
Cererea de demisie facuta si semnata in numele meu de este 100% falsa
Eu nu intentionam sa plec de acolo, chiar daca uneori ma lasau puterile. Am lucrat 16, 18 ore pe zi, insa era imposibil de acceptat limbajul vulgar al angajatului ca sef de unitate.

Alte discuții în legătură

M-a concediat in baza art.79(1).... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost angajatul unei societati in domeniul constructiilor in perioada ianuarie-iulie anul curent.Pentru acelasi patron am lucrat si anul ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe act aditional santiri13 santiri13 In 2008 am incheiat un contract de munca pt un program de 24 de ore pe sapt. Dupa citeva luni mi sa solicitat temporar sa lucrez o norma intreaga ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Demisie falsa laura gherman laura gherman ce trebuie sa fac daca angajatorul scrie o demisie in numele angajatului si o semneaza in tinp ce angajatu se afla in concediu medical cu ingrijirea copilului ... (vezi toată discuția)