avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SEMNATURA FALSA PE ACT ADITIONAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SEMNATURA FALSA PE ACT ADITIONAL

In 2008 am incheiat un contract de munca pt un program de 24 de ore pe sapt. Dupa citeva luni mi sa solicitat temporar sa lucrez o norma intreaga ceea ce am acceptat fara a incheia un act. Dupa citeva luni deoarece la solicitarea mea de a reveni la vechiul program nu am primit nici un raspuns miam pfrezentat demisia cu lichidare la zi. Atunci mia fost prezentat de catre administratorul firmei un act aditional care imi modifica contractul la un program pt o norma intreaga, acest act este semnat de catre altcineva. Contractul mia fost desfacut pt indisciplina motivinduse ca nu mam prezentat in perioada de preaviz. Nu ma intereseaza neaparat sa se declanseze ceva penal ci sa modifice modalitatea de desfacere a contractului si asta cit mai repede caci nu vreau sa am probleme la un post pe care il vizez. Precizez ca nu am pretentii materiale timpul lucrat fiindumi platit.
Cel mai recent răspuns: santiri13 , utilizator 14:56, 18 Mai 2010
Dvs aveati la dispozitie 30 zile de la primirea decizie pentru a o contesta in justitie.
Nu stiu cand sa intamplat povestea dar daca au trecut cele 30 zile nu mai aveti ce sa faceti.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca daca va aflati in perioada de preaviz aveti obligatia de a va prezenta la serviciu. IN perioada de preaviz aveti aceleasi drepturi dar si aceleasi obligatii fata de angajator ca si inainte de preaviz.
Nu trebuie sa va "suparati" si sa nu va mai duceti.

Presupun ca desfacerea CIM ptr absente nemotivate s-a facut tocmai ptr ca nu v-ati prezentat la serviciu in per de preaviz. Si nu ptr ca era o discutie privind norma de munca. Daca este asa, atunci angajatorul avea dreptul sa va desfaca CIM ptr absente nemotivate., ptr ca dvs nu v-ati respectat obligatia de a veni la munca.

nu e vb de suparare. e vb de simplul fapt ca eu am prezentat demisia cu lichidarea la zi pt nerespectarea contractului de munca. ei miau desfacut contractul disciplinar pe baza actului aditional care prevedea o norma intreaga. daca calculam dupa contract aveam ore pt o luna nu pt 15 zile
@ clio: o singura adaugire am la cele spuse:
in cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatiile, angajatul poate demisiona fara preaviz.
Ori, nu sunt toate in ordine la acest angajator.

@ sorin:
daca nu au trecut cele 30 de zile, singura sansa este contestatia in instanta a decizie de concediere.
dupa urecehe, zic ca aveti sanse mari de reusita.

Daca au trecut cele 30 de zile, mai greu...dar as zice ca nu imposibil.
Iata ce as face eu: as solicita in scis angjataorului sa revoce/modifice decizia de concediere disciplinara. Verbal, l-as anunta ca, daca nu o revoca/modifica in ceva "mai favorabil" ca istoric de angajare, depun plangere penala pentru fals in privinta semnaturii de pe aditional.

Mi se pare culmea tupeului sa falsifici semnaturi ale angajatilor pe aditionale de modificare a timpului de lucru, si dupa aia sa ii dai afara disciplinar ca au lipsit la program (fie si in preaviz!). Eu, sa fiu angajatorul care a facut asa ceva, as fi fericit sa repar decizia, si sa scap fara alte pretentii si/sau incurcaturi din partea salariatului.
Ei se spala pe miini spunind ca nu stiu cine si cum a semnat. Nu se prezuma ca semnarea unui asemenea act aditional se face in prezenta unui reprezentant al firmei eventual a celui care semneaza din partea societatii?
Absolut corect ce spui smeagull!
Totusi, in viziunea mea, solicitarea scrisa trimisa angajatorului pentru revocarea/modificarea deciziei de concediere ar putea sa contina si referiri (mai mult sau mai putin vagi) cu privire la indoiala asupra autenticitatii semnaturii pe actul aditional...
De exemplu: "avand in vedere ca actul aditional nu mi-a fost adus la cunostinta la data ceruta de lege iar elementele/datele continute in acest act imi sunt necunoscute...../nu le recunosc...."

Alte discuții în legătură

Art 61 lit a) georgiann georgiann Buna ziua, M-am angajat intr-o unitate scolara pe perioada determinata,am stat aproape o luna si in acest timp am gasit ceva de munca mult mai bine platita ... (vezi toată discuția)
Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)
Demisia formulata corect Razvan1692 Razvan1692 Buna ziua, Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este \"doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)