avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

1. In anul 1970 sotul meu a fost accidentat mortal la locul de munca , cazand de la 15 m inaltime.
2. Am primit pensie de urmas calculata functie de vechimea in munca a sotului meu ( 6 ani ) , nu am lucrat deoarece trebuia sa cresc 3 copii minori ( 2 ani , 4 ani , 10 ani ), nu m-am recasatorit ,
3. Azi in anul 2010 primesc o pensie de urmas minima de 350 ron.
4. Exista cumva o lege in anul 1970 unde pensia de invaliditate grad 1 se calcula fara vechime in munca asa cum scrie art.18 din legea 27/1966, se poate aplica retroactiv , pentru calcul gresit .
5. Intre anii (1970-1972) am dat in judecata intrepriderea unde a lucrat sotul meu
deoarece pina in luna octombrie1970 nu am primit deloc pensie , dupa 2 ani de procese s-a platit pensia din urma .

in speranta unui raspuns afirmativ va asigur de intreaga stima .

Alte discuții în legătură

Pensie c.a.p. Suciu_Alexandru Suciu_Alexandru Buna dimineata, bunica mea a lucrat 12 ani la C.A.P. si nu a beneficiat niciodata de pensie pe urma acestor ani lucrati. La CAP a avut urmatoarele realizari: ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere SoLoAlin SoLoAlin Buna Seara! Am si eu o rugaminte la adresa Dumneavoastra si as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema! Sunt nascut la data de ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimii in munca (1970-2012) cristina_mihaela cristina_mihaela Buna seara! Vin cu o rugaminte, in speranta ca cineva m-a va putea edifica, in ceea ce priveste calculul vechimii in munca, in cadrul Biroului Resurse Umane ... (vezi toată discuția)