avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CALCULUL VECHIMII IN MUNCA (1970-2012)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CALCULUL VECHIMII IN MUNCA (1970-2012)

Buna seara!
Vin cu o rugaminte, in speranta ca cineva m-a va putea edifica, in ceea ce priveste calculul vechimii in munca, in cadrul Biroului Resurse Umane si anume:
- legislatia ce reglementeaza calculul vechimii in munca din 1970 pana in prezent;
- cine (salariatul care opereaza in revisal) trebuie sa calculeze vechimea la zi si daca exista un cadru legislativ ce impune aceste aspecte;
- daca concediul medical, concediul fara plata, concediul crestere copil, somaj tehnic sau scazut sau se scad din calculul vechimii(din 1970-2012);
- orice alta opinie legata de acest subiect, mi-ar fi de mare ajutor. In speranta ca cineva din domeniu m-a poate ajuta, va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 3 Decembrie 2012
1. Nu exista niciun act normativ care sa prevada modul de calcul al vechimi in munca ...
1972 - 01.03.2003 era in vigoare Legea nr.10/1972 - Codul Muncii care prevedea la art.137
(1) Timpul cit o persoana a desfasurat activitate pe baza unui contract de munca constituie vechime in munca si alte perioade prevazute de lege

01.03.203 - prezent , avem Legea nr.53/2003 care la art.16 alin.4 , prevede : Munca prestata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca

2. In principiu, vechimea in munca este calculata de cei din departamentul de resurse umane ... nici in acest caz nu exist act normativ care sa impuna cine calculeaza vechimea in munca.

3. Numai concediul fara plata afecteaza vechimea in munca

Va multumesc. Sa inteleg faptul ca celelalte cazuri in care se suspenda CIM ; se calculeaza ca vechime in munca ? Asta nu inteleg.
Potrivit legislatiei in materie, in prezent, CCC constituie vechime in munca (vedeti OUG nr.148/2005 si OUG nr.111/2010) ...

Trebuie sa ne spuneti exact despre ce perioade este vorba , intrucat exista acte normative diferite ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu crestere copil - se considera vechime in munca? irinel iordan irinel iordan buna seara, am doi copii nascuti in oct. 2000 si febr. 2004. pt. primul mi se ia in calcul concediul de doi ani la calcularea sporului de vechime, iar pentru ... (vezi toată discuția)
Este vechime in munca? retromusculo retromusculo Este considerata vechime in munca perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Adeverinta de calificare la locul de munca mary2015 mary2015 Buna ziua ! Doresc sa stiu daca o adeverinta privind calificarea in meserie ( doi ani, 1972- 1974 ) prezentata de un salariat inainte ... (vezi toată discuția)