avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil - se considera vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil - se considera vechime in munca?

buna seara,
am doi copii nascuti in oct. 2000 si febr. 2004. pt. primul mi se ia in calcul concediul de doi ani la calcularea sporului de vechime, iar pentru cel de-al doi-lea, nu. este corect? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 16 Ianuarie 2012
[ link extern ] /
Intrebati guvernantii!B-) Caci ei au promovat legea salarizarii unice!
1. OUG 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului cu modificarile si completarile ulterioare prevede, la articolul 18 alineatul 7, introdus prin Legea 7/2007, ca “perioada concediului pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau de pâna la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca si în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda în raport cu aceasta”.
2. Nu stiu daca mai intelege cineva ceva din toate aceste acte normative care se contrazic intre ele!?
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
lucrez la stat si cartile de munca sunt tinute la sediu, iar vechimea mea este calculata de nespecialisti, respectiv contabilul sef si economista care completeaza cartile de munca. cui sa ma adresez cu o copie dupa cartea mea de munca pt. acest calcul pentru ca inteleg ca nu e prea corect? multumesc
Stimata doamna, nu intelegeti ca , in baza noii legi a salarizarii , concediul de maternitate nu va mai este luat in calcul la vechimea in munca?! De aceea v-am si dat linkul...stiu ca nu este normal , dar asta este tara in care traim !
Daca mai doriti o parere va puteti adresa unui specialist in resurse umane.

Alte discuții în legătură

Vechime in munca MCMCBRTR MCMCBRTR Am un copil nascut nov. 1998 si unul in aug 2004 pt care am beneficiat, la amandoi de CCC.. constituie vechime in munca si stagiu de cotizare? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Spor vechime - concediul pentru cresterea copilului alemia alemia Am si eu o rugaminte vreau sa stiu daca perioada concediului pentru cresterea copilului (2ani) ,se ia in calcul la acordarea sporului de vechime. (vezi toată discuția)