avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de calificare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de calificare la locul de munca

Buna ziua !

Doresc sa stiu daca o adeverinta privind calificarea in meserie ( doi ani, 1972- 1974 ) prezentata de un salariat inainte de intocmirea carnetului de munca reprezinta vechime in munca si textul de lege in care se mentioneaza acest lucru.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 7 Iulie 2016
Adeverinta privind calificarea in meserie nu reprezinta o dovada a vechimii in munca.

Art.16 C.mun.
...
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
...

Legea 10/1972 - abrogata la 01.03.2003
art.137
(1) Timpul cît o persoană a desfăşurat activitate pe baza unui contract de muncă constituie vechime în munca şi alte perioade prevăzute de lege.
...
Nu se aplica prevederile Deciziei nr. 18 din 5 octombrie 2015 ?
Decizia respectiva se refera la cu totul altceva , decat ati mentionat dvs in mesaj.
Ce scrie in link-ul mentionat de dvs nu se incadreaaza in mesajul initial ... se refera la aceeasi Decizie a ICCJ.

Decizia ICCJ nu specifica nicaieri ca "adeverinta de calificare in meserie" reprezinta vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte nita_daniel nita_daniel Pt a elibera o adeverinta cu privire la sporul de noapte ma intereseaza baza legala!Ma foloseam de legea 57/1974 dar a fost abrogata de legea 120/2000.Acum ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii fanady fanady Buna ziua. In calitate de asociat unic si administrator la o societate comerciala va transmit urmatoarele : 1. In perioada 01.01.1995 am ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte LUMI1971 LUMI1971 Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti temeiul legal pentru orele de noapte acordate in perioada 01.03.1995-31.01.2013.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)