avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSELACIUNE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSELACIUNE

Buna ziua, as dori sa stiu in cat timp se poate depune plangerea de inselaciune CP 215 ali 5, de la data comiterii infractiunii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:12, 16 Martie 2010
in termen de 60 de zile de cand ati aflat de fapta
Ok, 2 luni de la data comiterii infractiunii sau de la data la care am aflat, pentru ca aici e iarasi interpretabila legea.
data la care ati aflat.. nu e nici o interpretabilitate
Buna ziua !
Termenul de prescriptie a raspunderii penale pentru aceasta fapta este de 15 ani si curge de la data savarsirii infractiunii.
Dar inselaciunea e o infractiune pt. care e necesara plangerea prealabila a persoanei vatamate?

Alte discuții în legătură

Buna ziua utilizator900 utilizator900 presupunem ca am fost victima unui viol..sunt majora...am depus plangere...inculpatul a fost retinut pt 29 de zile..nu sunt singurul cap de acuzare...pot ... (vezi toată discuția)
Cauze de nepedepsire GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Care sunt cauzele de nepedepsire la care se face referire în art. 16 alin. (1) lit. h) din NCPP? (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii la politie doriana_miha doriana_miha buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la ... (vezi toată discuția)