avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amenda pentru prezentarea copiei RCA la control, si nu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amenda pentru prezentarea copiei RCA la control, si nu a originalului

Buna

Am luat azi o amenda deoarece am prezentat copia dupa asigurarea RCA politistului, si nu originalul. Mentionez ca am vigneta aia lipita pe parbriz si ca i-am spus ca de obicei tin actele in original acasa si copiile in masina pentru ca in cazul in care cineva mi-o fura sa nu o fure cu tot cu acte. M-a aburit spunandu-mi ca-mi da avertisment pentru alta fapta si punandu-ma sa semnez, am semnat, si dupa ce am plecat de la locul faptei am vazut ca mi-a dat de fapt 360 RON amenda pentru neprezentarea asigurarii. Am sanse la contestatie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:54, 27 Mai 2010
Trebuia sa specificati la Obiectiuni faptul ca ati prezentat copia RCA-ului, avand in vedere ca politistul nu a specificat acest fapt.
Puteti contesta actul sanctionator si sa atasati o copie dupa asigurare, din care sa rezulte ca era incheiata inainte de control.
Chestia e ca el m-a prostit spunandu-mi ca-mi da avertisment pentru o alta contraventie si m-a repezit sa semnez. Eu ca prostul am semnat si abia dupa ce am plecat de acolo mi-am dat seama ca de fapt el mi-a dat amenda. Masina mea e pe leasing si utilizatorul e o firma. Copia ce i-am prezentat-o mi-a fost trimisa de la firma in septembrie anul trecut prin fax (scrie asta in partea de sus a ei), asadar m-am gandit ca aceasta ar fi o dovada ca am copia de mult timp, nu am facut-o ulterior, dar nu stiu daca instanta va lua de bun asa ceva...
Am castigat procesul!
Felicitari, bravo!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca 2013 nairam63 nairam63 Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. ... (vezi toată discuția)
Contestare contraventie neprezentare rca documente auto DlOanta DlOanta Buna ziua, Doresc sa stiu daca este fondata(ce sanse de castig) contestatia contraventiei pentru neprezentare polita RCA catre agentul de politie, ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare acte auto - plangere contraventionala gaby645 gaby645 Buna seara In seara aceasta am fost oprit de un agent de circulatie cu un autoturism adus din germania cu numere de 5 zile valabile, dar nu aveam cartonasul ... (vezi toată discuția)