avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinerea certificatului de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinerea certificatului de casatorie

Buna Seara
Lucrez in cadrul Primariei Valea Crisului Judet Covasna ca si expert local pentru romi.Am avut un caz in care un cetatean de etnie roma respectiv o doamna adeclarat nasterea fiului sau mai tarziu de 15 zile si a primit o amenda de 50 de lei si cu toate ca certificatul de nasterte este gata , este retinut de referentul care lucreaza la starea civila (imi cer scuze daca e o exprimare gresita nu cunosc foarte bine incadrarile in functii).Doamna mi -a spus ca are dreptul sa retina certificatul de nastere , in baza legii 119/2006.Am studiat aceea lege si nu este specificat acest lucru, este intradevar specificat ca intarzierea mai mult de 15 zile se amendeaza.IAR ATICOLUL 12 ALINEATUL 1 ZICE: "Art. 12. - (1) Este interzisa reţinerea certificatelor de stare civila de către orice persoana, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege."Va rog foarte frumos ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:02, 16 Martie 2010
Cititi si alin.2 al art.12.
Se poate sa nu corespunda anumite date din declaratia data de mama.
Cu tot respectul am verificat tot. este in regula tot doar ca doamna de la starea civila azis ca nu ii elibereaza certificatul pana cand nu ii polateste amenda , va rog mult spuneti-mi ce pot face in cazul asta ?
Cu respect Lepedat -Pora Bianca
Pai...e simplu: sa plateasca amenda:))
ajutati-o sa formuleze o reclamatie la superiorii functionarului. e un abuz
PENTRU DOAMNA KYANDRA
Cu tot respectul doamna , tinand cont de faptul ca acestei doamne i-a luat foc casa si i-a murit sotul si i-au ars toate actele si nu beneficiaza de ajutor social deci NU ARE BANI SA PLATEASCA AMENDA si tinand cont de faptul ca functionarul nu are dreptul sa -i retina certificatul de nastere (in baza caruia putea avea gratuitati la lapte , medicamente si isi putea inscrie copilul la medicul de familie)pt dumneavoastra e intredevar e simplu sa spuneti ca trebuie platita amenda.Moare "statul fara aia 50 de lei , stiti ceva eu am o vorba sa nu mai furam atat ca ii facem concurenta statului.

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere and2nanet and2nanet pentru a obtine un duplicat la certificatul de nastere,certificat obtinut in alt oras decat bucuresti este necesara deplasarea in acea localitate?!?(mentionez ... (vezi toată discuția)
Certificat pierdut seyde seyde Nu stiu daca am postat bine dar am si eu o problema. Mi-am pierdut certificatul de nastere si nu stiu cum trebuie sa procedez. Va rog sa imi spune-ti unde sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere izabella651 izabella651 ce pot sa fac dak am ramas fara certificatul de nastere si a fost deja scos un duplicat?? (vezi toată discuția)