avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

ce pot sa fac dak am ramas fara certificatul de nastere si a fost deja scos un duplicat??
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:26, 15 Iunie 2012
Daca l-ati pierdut, solicitati un nou certificat. Termenul de "duplicat" este impropriu folosit.
Posibil sa platiti o amenda, conform art. 63 alin. (2) din Legea 119/1996:
Art. 63. -
(1) Constituie contraventii la regimul actelor de stare civila urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sunt considerate infractiuni:[…]
j) pierderea sau deteriorarea certificatelor de stare civila;[…]
(2) Contraventiile prevazute la lit. a)-c) se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 150 lei, iar cele prevazute la lit. d)-r), cu amenda de la 100 lei la 200 lei.

certificatul a fost pierdut si am solicitat unul nou iar acesta nou este la fostul sot care refuza sa mi-l inapoieze.....mi se mai poate da un altul nou??
Din cate am inteles tot aici, pe forum, un certificat nou se elibereaza in caz de furt, pierdere sau deteriorare.
Sotul dvs. nu are dreptul sa va retina actele dvs. de identitate. Apelati la sectorist sa vi le recuperati.Sotul dvs. este pasibil de amenda cuprinsa intre 50-150 lei conf.art.63 alin.2 din Legea 119/1996 republicata. Nu se elibereaza alt certificat din moment ce detineti unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare duplicat certificat de nastere zenovius zenovius Buna ziua, Am citit postarile pe marginea acestui subiect, insa tot nelamurit sunt.:sorry: Se elibereaza usor, duplicatul se pare ca anuleaza originalul, in ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere silvia p silvia p Buna ziua, Am rugamintea, de a ma informa o persoana competenta,cum se poate obtine [i]un DUPLICAT al CERTIFICATULUI de NASTERE[/i]. Mentionez ca acesta este ... (vezi toată discuția)