avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat certificat de Nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat certificat de Nastere

Buna ziua,
Am rugamintea, de a ma informa o persoana competenta,cum se poate obtine un DUPLICAT al CERTIFICATULUI de NASTERE.
Mentionez ca acesta este pierdut.
Ce acte imi sunt necesare pentru eliberarea lui.
Costurile aferente eliberarii.( am inteles ca se alica o amenda-este real?).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: pedrobmf77 , utilizator 19:44, 21 Martie 2013
• Buletin de identitate
• Timbru fiscal de 5.000 lei ( de la postã )
• Cerere tip
- Amenda contraventionala pentru pierdere sau distrugere
- O copie a certificatului anterior eliberat in cazul in care exista

Duplicatul se elibereaza numai titularului

Pierderea, deteriorarea, distrugerea certificatelor de stare civila atrage sanctionarea cu amenda de la 1.000.000 la 2.000.000 lei, conform Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Va exprimati in lei vechi ...
Sa stiti ca nu este obligatoriu sa fii amendat !
Fiul meu si-a pierdut certif de nastere anul trecut ; pt. ca "era prima oara" ( !!?? )
nu a primit nici un fel de amenda, nu a trebuit sa dea anunt nicaieri ...
M-am mirat foarte de acest tratament aplicat de o simpatica fc-tionara de la sect. 4, dar DA DOAMNE SA FIE MOLIPSITOR !
adevarat. Pentru prima oara nu ar trebui sa fie aplicata amenda insa am avut si cazuri cand nu i-au eliberat certificatul decat dupa achitarea amenzii.

Legea nu a fost modificata in privinta amenzii astfel cuantumul este prevazut in lei vechi:)
ContSters82289, utilizator
Problema este a unei doamne,(angajata mea) certificatul de nastere al fiului ei minor este cel pierdut.
Poate merge (mama singura sau insotita si de copil???desi nu vad rostul).

Multumesc mult pentru amabilitate.
silvia p, utilizator
Buna seara.Am o intrebare daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Trebuie sa scot un nou certificat de nastere dar nu stiu exact de unde deoarece certificatul a fost intocmit in fostul sector 8.cineva m-a trimis la starea civila a sectorului 6 iar de acolo la sectorul 1.As dori sa stiu cu exactitate ce sector se ocupa de fstul sector 8.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat deces gion gion Care este procedura cea mai simpla de a obtine eliberarea unui certificat de deces al unei rude decedate (unchi) in cazul in care a trecut doar o luna de la ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila ben59 ben59 ce prevede legea 119/1996 referitor la eliberarea de duplicate dupa certificatul de deces ? (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)