avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum trebuie sa procedez mai departe..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum trebuie sa procedez mai departe..

Buna seara, am depus o cerere la BRU prin registratura in 2 exemplare(unul pt mine) cu nr de inregistrare cerand astfel acordarea unor cateva sute de ore suplimentare acumulate in perioada de 10 luni si acum 5 zile a trecut termenul(30 zile) in care trebuiau sa imi raspunda .Cred ca sunt "suparati" ca am avut asemenea tupeu sa imi cer drepturile mele si drept masura au dispus o detasare a mea in alt loc. Trebuiau intai sa imi acorde liberele si apoi sa ma detaseze? Pot sa le mai recuperez daca am semnat dispozitia si actul aditional de detasare, deoarece trebuia sa le semnez altfel puteam fi acuzat de indisciplina. Am de gand sa sesizez si sindicatul desi sunt convins ca si aia fac pe ei de frica , dar macar sa am in viitor dovada ca am urmat caile legale. Deci daca nu mi-au raspuns in termen ce mai trebuie sa fac? Oricum o sa se lase cu ITM asta e sigur!!!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: galescu , utilizator 09:45, 25 Mai 2010
Reclamatie la ITM iar daca rezultatul nu va multumeste, depuneti o actiune in instanta prin care solicitati obligarea angajatorului la acordarea de zile libere sau la plata acestora. ;)
Oricum o sa se lase cu ITM asta e sigur

ITM trebuia sesizat de acum 10 luni, sau si dv. v-a fost frica?
Daca nu aveti solicitari pentru ore suplimentare nu stiu in ce baza cereti orele suplimentare, angajatorul dovedind cu pontajul ca nu le-ati efectuat. Dv. stiti mai bine si trebuie sa sesizati ITM.
Drepturile salariale restante pot fi cerute in termen de 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Da, dar nu trebuie sa mai depun o alta cerere sa imi raspunda? Banuiesc ca daca nu mi-au raspuns acest lucru imi este favorabil mie la o adica... Daca vine itm si vede cum mi-a fost schimbat locul de munca la alt angajator fara nicio forma legala o sa o incurce rau de tot, mai ales ca orele astea suplimentare le-am efectuat aici si cred ca am batut recordul in munca , am lucrat 27 de ore din 24 lucru pe care il pot dovedi cu inscrisuri..Multumesc de raspuns
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

In primul rand trebuie sa stiti cum au pontat aceste ore suplimentare. Daca ele nu au fost inregistrate si dvs le puteti demonstra, atunci puteti depune sesizare la ITM.
Va sfatuiesc sa nu renuntati la aceste drepturi pt ca angajatorul este obligat sa tina evidenta orelor supliementare si sa le acorde in 30 zile ca si zile libere sau sa vi le plateasca.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor....va rog!!!!! victorache victorache Buna seara! Am aflat de acest site de la o colega si am spus sa imi incerc norocul si poate ma ve-ti putea ajuta. Lucrez la institutie bugetara ca agent paza ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neacordate jaab jaab Buna seara ! Am deschis un nou subiect (poate prinde bine si altora) Intr-un post anterior am mai povestit cum am fost mutat,detasat fara acte in regula(act ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare josette2014 josette2014 Inteleg ca orele suplimentare sunt considerate orele lucrate in afara celor 40 ore din CIM. Daca angajatorul nu plateste si nici nu tine cont in vreun fel ... (vezi toată discuția)