Ma numesc Oana Ciulei si as dori cateva detalii cu privire la urmatorul subiect: de jumatate de an dezvolt ca si hobby pictura pe obiecte de sticla. Dat fiind faptul ca le si comercializez - obiectele respective au inceput sa fie destul de cautate doresc sa legalizez acest hobby.
Nu am scoala in domeniu - studiile efectuate sunt total diferite si nu au nici o legatura cu hobbyul in sine.
Am inteles ca cea ma ieftina si simpla modalitate de legalizare este intreprinderea individuala.
Ce acte am nevoie pentru a legaliza acest hobby?
Ce cod CAEN as putea folosi pentru acest hobby fara a fi nevoita sa fac un curs de specializare?
practic faceti comert dar de unde cumparati marfa pentru a fi revanduta.....de la artisti plastici dvs. nu sunteti si ca atare nu stiu cum comercializati ceva in scopul revanzari fara acte.
in ce priveste artele plastice exista un ordin al artistiilor plastici -uniune .
nu vad nici o solutie decat daca faceti studiile de specializare.
SANATATE!
nu putem tine toti contabilitatea la firma ca hobby-corect.
Buna ziua,
Cred ca m-ati inteles gresit: eu cumpar diferite sticle ( de la fabrica, din magazin, din targuri), imi cumpar culorile, si apoi pictez sticlele respective, le redecorez.
Nu exista nimeni altcineva in toata :"bucataria" asta decat eu ca si desenator.
Dar am inceput sa primesc cereri de la cunostinte, prieteni si deja, pentru a nu face ceva ilegal, ar trebui sa gasesc o modalitate de a legaliza toata aceasta activitate.
Ca si cei care creeaza bijuterii.. stiti dumneavoastra o scoala de bijutier la ora actuala in Romania?
Asa ca, inca mai astept sugestii si idei ca pana la a face scoala populara de arta ar trece 2 ani.....
Eu unul as merge pe urmatoarele coduri CAEN:
4752 - Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, al articolelor din sticla si a celor pentru vopsit, in magazine specializate ;
9003 - Activitati de creatie artistica;
9609 - Alte activitati de servicii n.c.a.;
Cel principal 9003 - Activitati de creatie artistica
Mai multe coduri caen
Ioanaeu
Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)