Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul institutiei sau este necesar ca, in prealabil sa se procure caietul de sarcini direct de la sediul institutiei respective?
Daca este postata intreaga documentatie de atribuire in SEAP se face oferta si se dupune pana la termenul limita precizat in fisa de date. Daca este vorba de o achgizitie de lucrari iar pt. elaborarea ofertei sunt necesare diferite planse care nu au fost postate in SEAP atunci autoritatea are obligatia de a le pune la dispozitia oricarui lofertant interesat.
Cum sa achizitionezi caietul de sarcini de la sediul autoritatii de vreme ce autoritatea are obligatia sa posteze documentati in SEAP? Documentatia de atribuire este constituita din fisa de date, caietul de sarcini si formulare. Doar adaca din motive tehnice anumite componente ale caietului de sarcini nu pot fi atasate anuntului de atribuire (cazul unor desene, planse) atunci acest lucru trebuie precizat in documentatia postata pt. ca orice posibil ofertanta sa aiba toate informatiile necesare elaborarii unei oferte clare si corecte.
Conform art.40, alin 3). din OUG 34/2006, cu ultimele modificari: "În cazul prevãzut la alin. (2), autoritatea contractantã are obligaţia de asigura obţinerea gratuitã a documentaţiei de atribuire pentru orice operator economic care o ridicã direct de la sediul autoritãţii contractante sau de la altã adresã indicatã de acesta. În cazul în care documentaţia este transmisã prin poştã, autoritatea contractantã are dreptul de a solicita operatorilor economici care vor sã beneficieze de aceastã facilitate o platã care nu trebuie sã depãşeascã însã costul aferent transmiterii documentaţiei respective". Vedeti si alin. 2
Cred ca este suficient de clar...
Spor la treaba.
Taxa caiet de sarcini
hihahi
Cum se stabileste taxa unui caiet de sarcini? Am incercat participarea la o licitatie si mi s-a parut cam mare pretul unui caiet de sarcini si anume 200lei, si ... (vezi toată discuția)