Patru baieti din clasa a 3 a sunt acuzati ca s-ar fi masturbat in timpul orei de engleza,acest lucru fiind spus in conditiile in care in acea clasa nu exista nici o camera de supraveghere si nici sa se fi observat acest gest de catre profesoara de engleza.Afirmatia a fost facuta de doua colege care, spun ele,nu au vazut acest lucru.La aflarea acestora invatatoarea,fara nici un fel de dovada intemeiata,reclama aceasta intamplare directoarei.Aceasta la randul ei are o discutie cu doar 3 dintre parintii copiilor(deoarece al 4-lea baiat locuieste intr-un centru de plasament);cu fiecare in parte.Doar uneia dintre mamici i se impune sa-si mute copilul la o alta scoala spunandu-i-se ca nu il va mai primi in institutie.In caz contrar ii va fi nota scazuta la purtare pana la cel mai inferior calificativ,iar presupusa fapta savarsita ii va fi scrisa in foaia matricola.As dori sa stiu daca sanctiunile hotarate de aceasta directoare sunt aplicate in conformitate cu legile invatamantului din Romania.
Este o aberatie ce se intampla! In primul rand nu o invatatoare este cea in masura sa stabileasca gradul de vinovatie al fiecarui copil in parte si faptele petrecute in timpul acelei ore de limba engleza! In al doilea rand exista inspectori scolari care se ocupa cu astfel de cazuri.
Sfatul meu este sa discutati deschis cu copilul dvs si sa va spuna ce s-a intamplat in realitate. Dupa aceea mergeti la directorul scolii si prezentati-i punctul de vedere al dvs si al copilului . Sesizati inspectoratul scolar in cazul in care copilul este sanctionat pe nedrept!B-)
este greu de imaginat ca asa ceva s-ar fi putut intampla intr-o sala de clasa cu profesorul de fata.Oricum, indiferent ce sactiuni se incearca a se aplica asupra copilului, ele sunt subiective, fara probe sau dovezi clare si fara sustinere legala.cred ca parintii ar trebui sa se adreseze inspectoratului scolar cu o sesizare si daca este cazul si cu un memoriu la ministerul invatamantului. Vorbe si presupuneri poate sa faca oricine, dar de la vorbe pana la a dovedi faptele presupuse, e o cale foarte lunga. Cred ca una dintre "bolile" cronice de care suferim ca natiune, este scenarita si mai nou suntem scenaristi si de sf-uri si telenovele. Daca acest lucru a inceput sa se transmita si la copii, inseamna ca e tare contagioasa si ar trebui sa intram (ca natiune) in "carantina"...#-o Trist, dar adevarat...:(