avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul la libera circulatie si proprietate privata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul la libera circulatie si proprietate privata

Azi am avut parte de un incident cel putin ciudat.
Am parcat pe locul cuiva de parcare in spatele unei cladiri publice, si ceea ce parea a fi proprietate publica, si se pare ca avea drept de parcare 24 din 24.
Cand sa plec imi blocase masina dar se afla la masina. Nestiiind ca e locul dumnealui de parcare i-am facut semn sa-mi elibereze calea moment in care mi-a aratat un semn minuscul care zicea parcarea interzisa si pe care nu-l vazusem cand am parcat. Am insistat sa ma lase sa plec dar se misca in jurul masinii cautandusi de treaba si tragand de timp.
Am coborat din masina si am mers la el sa vad ce vrea, moment in care m-a blocat de tot.
Pierdandu-mi controlul i-am dat o palma dupa care nici in ruptul capului nu a vrut sa-si mute masina pana cand nu au venit autoritatile.
Cand au venit organele de ordine i-au zis sa-si mute masina si l-au intrebat de ce nu si-a mutat masina sa plec atunci cand am vrut sa plec si a provocat tot scandalul.
Intrebarea mea e: are dreptul o persoana fizica sa-ti blocheze masina? Exista vreo lege care sa considere ceea ce a facut un abuz?
Mi s-a parut oribil de ciudat comportamentul autoritatilor.
Cel mai recent răspuns: Seawolf , utilizator 14:49, 19 Martie 2010
nu are dreptul sa va blocheze masina..
Mi-am dat seama de asta cand au venit organele de ordine, chemate de el.
Nu am gasit, cautand pe net, nici o lege in legatura cu abuzul lui.
E infractiune sau contraventie abuzul sau?
Si a mai luat si o palma degeaba.
Ce aiurea. :(
palma nu a luat-o degeaba, marinarule... a fost bine meritata.. ce a facut el se cheama tulburare de posesie..d e fapt reciproc v-ati tulburat unul altuia posesia.. e infractiune dar nu asa grava ca sa merite deranjul unui proces
Merci de informatii. Diferenta e ca eu am vrut sa plec si nu am parcat constient abuziv. El m-a blocat intentionat si abuziv si am mai iesit si necivilizat pe deasupra. :(
"Azi am avut parte de un incident cel putin ciudat.
Am parcat pe locul cuiva de parcare in spatele unei cladiri publice, si ceea ce parea a fi proprietate publica, si se pare ca avea drept de parcare 24 din 24."

D-le seawolf,mai lasati-ne cu un "incident putin ciudat"sau cu "ceea ce parea a fi proprietate publica" si "se pare ca avea drept de parcare 24 din 24".Dvs profitati din plin ca nu se iau masuri de ridicare imediata si amendarea autovehiculelor care ocupa abuziv locuri de parcare PLATITE.In orice tara europeana mergeti o sa vedeti ce se intampla daca faceti acest lucru.Omul are inchiriat de la primarie locul respectiv,il plateste,cum sunt altii chiriasi intr-un apartament si astfel urmeaza sa intrati la ei in casa ,cu tupeu,ca era usa deschisa si sa-i pocniti daca va invita afara.Mai mult ca sigur omul respectiv era mai firav ca dvs si astfel l-ati palmuit,frumos din partea dvs...dar daca era unul cu un cap mai inalt ,nu mai erati asa grozav.Trebuia totusi sa va lase sa plecati daca tot intentionati sa o faceti si astfel se termina povestea,dar poate l-ati palmuit doar ca va intrebat de ce i-ati ocupat locul,cine stie?Aici apare doar varianta dvs,dar eu tot nu va dau dreptate.Aveti loc de parcare platit?....si daca gasiti zilnic masini parcate pe el?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
martin73, utilizator

Alte discuții în legătură

Masina lovita in loc de parcare ocupat abuziv georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare si la ce ar trebui sa fiu atenta in perioada urmatoare: 1. Locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Mama naturala vrea sa ma dea in judecata ContSters309576 ContSters309576 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. In urma unui scandal, mama mea a sarit sa ma bata si eu i-am tras o palma si am zgariat-o pe fata din ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui cadru didactic camelian camelian Buna ziua, Anul trecut o profesoara mi-a lasat copilul sa plece de la cursuri nesupravegheat,ffind in pericol pe strada. Cel mic avand aproape 6 ani. Desi ... (vezi toată discuția)