avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Masina lovita in loc de parcare ocupat abuziv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Masina lovita in loc de parcare ocupat abuziv

Buna seara,

Va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare si la ce ar trebui sa fiu atenta in perioada urmatoare:
1. Locuim de 6 ani intr-un bloc in spatele caruia ne parcam masina de 5 ani (masina fiind parcata sub geamurile noastre);
2. Pana acum cateva zile nu am avut nici o problema cu vecinii, fiecare a parcat acolo unde a gasit loc;
3. Acum 4 zile au aparut pe gardul viu legate cu coliere cateva foi A4 plastifiate cu numerele unor masini ale unor locatari din zona; masina noastra n-a fost scoasa din parcare cateva zile, timp in care a aparut o foaie similara si in spatele ei;
4. Am intrebat la asociatie si nu exista nici un contract la primarie, deci locurile nu apartin nimanui;
5. In aceasta seara am parcat intr-unul dintre locurile gasite libere, loc in spatele caruia exista un astfel de biletel pe care se mentiona "Parcare de resedinta";
6. Seara, masina ne-a fost lovita in timp ce ne uitam cu groaza de la geam. I-am vazut pe faptasi, ne-au lovit masina intentionat (fara sa lase urme), dupa ce au parcat masina langa a noastra. Avem numarul lor de inmatriculare.
7. Le-am lasat un biletel in parbriz in care le spuneam ca am verificat la asociatie si locul nu le apartine iar a doua fapta similara nu va ramane trecuta cu vederea. Le-am cerut sa afiseze numarul contractului cu Primaria daca il detin.

Nu stim ce sa facem in continuare si la ce sa ne asteptam.
Nu vrem sa ne certam cu nimeni, nu vrem sa apelam la Politie. Vrem doar sa folosim si noi un loc de parcare de vreme ce locuim de 6 ani in acel bloc.

Va rog mult sa ne dati un sfat.

O seara frumoasa,
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 16:40, 20 Decembrie 2010
Solicitati in scris primariei sa va comunice daca a concesionat/inchiriat astfel de locuri de parcare.
Daca da, atunci solicitati si dumneavoastra un loc.
In caz contrar, parcati acolo unde gasiti un loc disponibil .... terenul din jurul blocurilor fiind proprietate publica a localitatii.
Faceti plangere penala la politie pentru infractiunea de distrugere.
Nu cred ca veti rezolva pe cale pasnica conflictul.

Faceti sesizare si la politia rutiera pentru a constata pagubele aduse si cu constatarea politiei rutiere,puteti formula plangere penala pentru distrugere,conform art.217 c.pen,la sectia de politie unde sunteti arondati,daca exista urme si prejudiciu cauzat prin lovire .
Din cate spune user-ul, lovirea masinii nu a lasat urme, astfel ca nu puteti face o plangere pentru distrugere (fapta nu exista!) si nici sa faceti plangere la politia rutiera, din aceleasi considerente.
Faceti o cerere la Primarie pentru a va comunica daca locurile de parcare de la adresa respectiva au fost concesionate si s-a platit parcarea pe locul x, daca da de catre cine. In acea situatie, va veti gasi un alt loc de parcare.
In situatia in care locurile de parcare s-au licitat, dar castigatorii nu au si achitat taxa de concesiune anuala in termenul de 30 de zile de la licitatie, atunci cel care invoca acest drept, spune prostii. Numai cel care a platit taxa de concesiune si este valabila, acela poate sa va faca sicane, altfel se afla in aceeasi situatie cu a dv.
Va recomand ca, in cazul al doilea, sa achitati dv. taxa de concesiune pe locul x si, in situatia in care vecinul va face sicane, puteti invoca faptul ca sunteti detinatorul de drept al acelui loc de parcare si puteti face o plangere, dupa caz. ;)
Multumesc mult tuturor.
Intr-adevar masina a fost lovita de mai multe ori, dar fara urme (probabil ca i-a satisfacut faptul ca alarma urla in disperare) si se tranteau in portiera si cu mai multa ura. Am vrut sa sunam la Politie, dar nu aveam ce le arata, deci am renuntat.

In ceea ce priveste taxele, am intrebat la Primarie astazi o cunostinta si mi s-a spus ca doar asociatia de locatari poate solicita amenajarea de locuri platite. Asociatia pe de alta parte, mi-a confirmat ca nu a solicitat nimic. Ceea ce inseamna ca totul este ocupat abuziv iar acele folii A4 plastifiate si agatate in gard nu au nici o valoare.

Partea proasta este ca nu avem nici o protectia impotriva abuzurilor. Daca ii filmez in timp ce lovesc masina, ma baga cineva in seama? Li se intampla ceva? aseara am avut posibilitatea, dar nu aveam bateriile incarcate la camera :(.

Sper sa se linisteasca dupa mesajul pe care l-am lasat lipit de parbriz pentru ca nu ne dorim circ cu nimeni, dar pe de alta parte nu mi se pare corect sa ne oblige cineva sa plecam din parcare dupa 5 ani in care nu am avut nici un incident.

O seara frumoasa,
Georgiana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu piroscaemil piroscaemil In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile ... (vezi toată discuția)
Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. ne pozeaza ... cateldestept cateldestept Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. Ne pozeaza masinile (cand nu sunt parcate perfect...) si posteaza pe infotrafic.facebook, ne lasa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, părinții mei dețin un spațiu de parcare alocat ... AnaBaileFelix AnaBaileFelix Bună ziua, părinții mei dețin un spațiu de parcare alocat blocului unde locuiesc și sunt proprietari al apartamentului. Este și cu semn pentru ... (vezi toată discuția)