avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare prejudiciu

In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile de parcare se aflau pe strada,acestea fiind marcate .Nu existau panouri sau alte mijloace de informare din care sa reiasa ca aceste locuri de parcare sunt de resedinta.In data de 24.05.2020 am gasit masina cu roata blocata si un biletel cam 10x5cm care ma anunta ca am incalcat HCL 61/2011 si ca pentru deblocare trebuie sa sun la un numar de telefon.Am sunat,a venit Politia Locala,am platit amenda(nedrept dupa mine) si la momentul incercarii deblocarii rotii mi s-a taiat anvelopa de la roata stanga fata.Am fost mai tarziu la Politia Sinaia si am depus plangere pentru distrugere si am solicitat recuperarea prejudiciului.Mi s-a inregistrat cererea si mi s-a spus ca voi primi o rezolutie din partea procurorului.In aceasta situatie,mai trebuie depusa o plangere la instanta pentru stabilirea vinovatului de distrugere a anvelopei sau trebuie sa astept rezolutia procurorului si apoi sa ma adresez instantei? Se poate cere in instanta odata cu contestatia la PV de contraventie si despagubiri pentru stricaciunea produsa ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: piroscaemil , utilizator 06:54, 26 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Trebuie sa va constituiți parte civila în dosarul penal, dacă nu ați făcut-o, iar apoi așteptați rezoluția procurorului. In situația în care procurorul va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale pt infracțiunea de distrugere, următoarea etapa va fi sesizarea instantei de judecata cu aceasta. În situația în care dispune clasarea, puteți face plângere împotriva acestei ordonanțe.

Puteți încerca să vă recuperați prejudiciul în fata instantei civile însă cu o cerere de chemare în judecata separata fata de plângerea împotriva procesului verbal, întemeiată pe răspunderea civila delictuala.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)
Ridicat stergatoare alin p. alin p. Ma intrebam totusi daca faptul ca am ridicat stergatoarele de parbriz fara a produce pagube imi poate crea probleme legale, pentru ca am fost vazut, desi nu ma ... (vezi toată discuția)
Roti blocate milos milos cu vreo luna in urma, in orasul Tg Mures au inceput sa rasara peste tot masini cu roti blocate, pentru neplata taxei de parcare. am gasit pe parbrizul masinii ... (vezi toată discuția)