avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz din partea vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz din partea vecinilor

Buna ziua. Locuiesc cu chirie de 4 ani intr-un apartament, cu contract atat intre mine si proprietari cat si la ANAF. Sunt un bun platnic, cu toate taxele la zi, si o persoana lunistita. Detin un autoturism personal pe care il parchez in fata blocului intr-o parcare publica, fara a fi rezervata sau cumparata. De aproximativ cateva luni vecinii imi lasa bilete dr amenintare la parbriz, si imi cer sa mut masina altundeva, iar sefa de scara ma ameninta ca imi va face o petitie la politie. Ma puteti lamuri, va rog, ca in contextul in care locuiesc de mult timp aici, cu forme legale, masina are.toate taxele la zi si.o folosesc zilnic, cu ce am gresit, si ce pot sa imi faca? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:07, 16 Februarie 2019
Daca parcarea respectiva este publica si locurile nu sunt platite la primarie nu are nimeni dreptul sa faca asa ceva. Nu iti pot face nimic din punct de vedere legal.
Atat timp cat parcarea nu este privată fiind publică este un abuz din partea Asociației să hotărască pe un teren care nu-i aparține .

Nu pot să vă facă nimic in privința parcării eventual să vă șicaneze pt. care puteți să sesizați Poliția pt. hărțuire .
Daca nu impiedicati circulatia publica si nu este locul nimanui nu au ce sa va faca in mod legal.
Dv in calitatea de chirias nu intruniti criteriile pentru alocare spatiu parcare auto
daca locatorul ar fi detinut loc parcare concesionat ar fi putut sa il acorde spre folosinta pe perioada contractului de locatiune
In raport de precizarile dv ,nu puteti avea pretentia asigurarii loc parcare auto
Daca parcarea este publica,nici asociatia de proprietari si nici proprietarii din imobil nu pot ridica pretentii asupra locurilor de parcare pentru care nu detin formalitati legale de utilizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament parcare bucuresti sect.4 MihaiMih MihaiMih Buna ziua si La Multi Ani! As dori o informatie, privind regulamentul/legea parcarilor. Locuiesc in Bucuresti Sect.4, unde detin si un loc ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren loc de parcare ovibarosanu ovibarosanu Buna ziua.Am si eu o nelamurire...locuiesc intr-un bloc de 48 de aprtamente unde fiecare apartam.are o cota parte din teren aprox.40 mp de apartam(cea ce ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)