Buna ziua. Locuiesc cu chirie de 4 ani intr-un apartament, cu contract atat intre mine si proprietari cat si la ANAF. Sunt un bun platnic, cu toate taxele la zi, si o persoana lunistita. Detin un autoturism personal pe care il parchez in fata blocului intr-o parcare publica, fara a fi rezervata sau cumparata. De aproximativ cateva luni vecinii imi lasa bilete dr amenintare la parbriz, si imi cer sa mut masina altundeva, iar sefa de scara ma ameninta ca imi va face o petitie la politie. Ma puteti lamuri, va rog, ca in contextul in care locuiesc de mult timp aici, cu forme legale, masina are.toate taxele la zi si.o folosesc zilnic, cu ce am gresit, si ce pot sa imi faca? Multumesc anticipat!
Daca parcarea respectiva este publica si locurile nu sunt platite la primarie nu are nimeni dreptul sa faca asa ceva. Nu iti pot face nimic din punct de vedere legal.
Dv in calitatea de chirias nu intruniti criteriile pentru alocare spatiu parcare auto
daca locatorul ar fi detinut loc parcare concesionat ar fi putut sa il acorde spre folosinta pe perioada contractului de locatiune
In raport de precizarile dv ,nu puteti avea pretentia asigurarii loc parcare auto
Daca parcarea este publica,nici asociatia de proprietari si nici proprietarii din imobil nu pot ridica pretentii asupra locurilor de parcare pentru care nu detin formalitati legale de utilizare