avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul la libera circulatie si proprietate privata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul la libera circulatie si proprietate privata

Azi am avut parte de un incident cel putin ciudat.
Am parcat pe locul cuiva de parcare in spatele unei cladiri publice, si ceea ce parea a fi proprietate publica, si se pare ca avea drept de parcare 24 din 24.
Cand sa plec imi blocase masina dar se afla la masina. Nestiiind ca e locul dumnealui de parcare i-am facut semn sa-mi elibereze calea moment in care mi-a aratat un semn minuscul care zicea parcarea interzisa si pe care nu-l vazusem cand am parcat. Am insistat sa ma lase sa plec dar se misca in jurul masinii cautandusi de treaba si tragand de timp.
Am coborat din masina si am mers la el sa vad ce vrea, moment in care m-a blocat de tot.
Pierdandu-mi controlul i-am dat o palma dupa care nici in ruptul capului nu a vrut sa-si mute masina pana cand nu au venit autoritatile.
Cand au venit organele de ordine i-au zis sa-si mute masina si l-au intrebat de ce nu si-a mutat masina sa plec atunci cand am vrut sa plec si a provocat tot scandalul.
Intrebarea mea e: are dreptul o persoana fizica sa-ti blocheze masina? Exista vreo lege care sa considere ceea ce a facut un abuz?
Mi s-a parut oribil de ciudat comportamentul autoritatilor.
Cel mai recent răspuns: Seawolf , utilizator 14:49, 19 Martie 2010
Palma aia se poate transforma si in plangere penala.
Imi cer scuze daca am fost inteles gresit. Nu am nevoie sa mi se spuna ca am avut dreptul sa-i dau o palma si imi asum raspunderea pentru ea. Am lasat masina pentru 20 de minute pentru prima oara in viata mea. In momentul in care plecam chiriasul era la masina si o blocase pe a mea. L-am rugat initial sa-si mute masina ca sa plec, nestiind ca el e chiriasul asa cum nici nu stiam ca e loc rezervat 24 din 24. Daca era o persoana rezonabila isi muta masina si parca pe locul rezervat. Nici nu am inteles de ce nu a vrut sa o faca, era in avantajul lui si al meu.
Cat despre firav si un cap mai mare, sunt xampion national la kickboxing si nu am problene de acest gen. Puteam sa-i schimb infatisarea pe veci dar nu am facut-o. PS: if you mess with the bull, you get the horns: in traducere libera, daca te pui in fata taurului te ia in coarne.
Daca motivul pentru care ati comentat este doar ca sa-mi aduceti jigniri si/sau sa ma invatati regulele bunelor maniere sper ca v-ati satisfacut nevoia primara de a aduce imbunatatiri nivelului de civilizatie din Romania.
Cat despre plangerea penala am recunoscut si imi asum gestul.
Persoana respectiva a gresit prin comportament,iar dvs.prin lovirea acesteia.
Nu am inteles prea mult cu ce va deosebiti atat de tare.
In general,practicantii acestor sporturi nobile,in procesul de instruire,primesc o anumita educatie in legatura cu folosirea fortei ,a abilitatilor sportive si competitionale capatate,chiar in legatura cu comportamentul fata semeni.
Sunt principii de baza ,cu traditii de sute de ani,pe care orice "sensei" este obligat sa le inoculeze elevilor sai.
Ar fi chiar interesant sa formuleze plangere penala pentru lovire si alte violente, pentru ca in instanta nu va veti putea apara la fel.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
imi pare rau sa vad ca juristii o iau pe aratura si apeleaza la sentimentalisme, cand de fapt ei ar trebui sa spuna clar...in instanta nu se ajunge decat daca in urma plangerii penale sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de lovire si alte violente! ori, daca nu exista certificat medico-legal, depozitii de martori sau alte dovezi, palma respectiva nu a fost data(jurudic vorbind) si nici un dosar penal intocmit pe aceste relatari nu va ajunge in instanta... asadar, fiti cat mai la obiect daca vreti sa dati sfaturi pertinente, ca sfaturi "moraliste" poate da orice neavizat! stima!
Asa da raspuns.
Eu unul as recunoaste ca i-am dat o palma, doar ca trebuie sa-si asume fapta sa ca sa rezulte a mea. Ceva imi zice ca nu vrea asta.
Si daca o face eu nu am nici o problema sa platesc pentru faptele mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina lovita in loc de parcare ocupat abuziv georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare si la ce ar trebui sa fiu atenta in perioada urmatoare: 1. Locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Mama naturala vrea sa ma dea in judecata ContSters309576 ContSters309576 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. In urma unui scandal, mama mea a sarit sa ma bata si eu i-am tras o palma si am zgariat-o pe fata din ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui cadru didactic camelian camelian Buna ziua, Anul trecut o profesoara mi-a lasat copilul sa plece de la cursuri nesupravegheat,ffind in pericol pe strada. Cel mic avand aproape 6 ani. Desi ... (vezi toată discuția)