avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere intre societati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere intre societati

societatea noastra x cumpara de la societatea y un imobil cu 2 spatii comerciale,inainte de perfectarea actului de vanzare ,societatea y nu ne aduce la cunostiinta existenta unui contract de inchiriere a unuia dintre spatii care ocupa cam 100mp din cladire,iar cel de al doilea cam 30mp.Avand in vedere aceste aspecte dupa efectuarea actului amcrezut ca cumparand cladirea ne putem apuca de amenajarea ei,dar stupoare ni se arata un contract de inchiriere pe termen de 3 ani care nu a fost specificat in cartea funciara a cladirii si nu stiam nimic despre elsi culmea este facut si pe o suma de 500 ron ca pret de chirie lunara pentru un spatiu central.atunci cand le-am adus la cunostiinta cererea de eliberare a spatiului ni s-a raspuns ca ei voie sta pana la expirarea contractului cu aceeasi chirie.evitand a face un alt contract intre ei ca societate chirias si noi ca proprietari.Neavand un contract intre noi si societatea chiriasa ne poate trimite banii intr-un cont bancar al societatii noastre?noi i-am actionat in instanta si de 2 ani nu se rezolva nimic si nici chirie nu platesc deloc ce putem face in cazul acesta?Am uitat sa mentionez faptul ca cladirea pe care am cumparat-o era ipotecata la o banca inainte de a perfecta contractul si doar dupa ce am platit intai ipoteca am facut actele,deci cladirea nu era lipsita de sarcini cand a fost facut acest contract de inchiriere.Oare nu se poate face nimic in acest caz trebuie sa ii suprortam 3 ani sa stea pe gratis si sa nu putem beneficia de ,toaleta ,baie,magazie deoarece aceste sunt in incita spatiului chiriasului,inclusiv accesul in podul cladirideci ce putem face sa asteptam ca intr-o noapte inainte de expirarea termenului sa dispara fara sa ne plateasca nimic si noi care am cumparat cladirea cu o suma f.mare sa nu putem beneficia decat de o camera de 30mp fara nici o utilitate poate ca asa o sa fie multumita toata lumea.oare de ce este justitia atat de nedreapta?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:34, 16 Ianuarie 2007
ati spus ca de 2 ani va judecati...dar cu cine? vanzatorul treb sa va garanteze de evictiune...chiriasul poate plati in contul dvs. atat vreme cat ii aduceti la cunostinta schimbarea de proprietar...
contractul de inchiriere nu poate fi opozabil tertilor, atat timp cat nu a foet inscris la cartea funciara, cu conditia ca acesta sa nu fi fost sdus la cunostinta noului proprietar, caz in care va raspunde vechiul proprietar:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Proprietar cladire, executata silit. Aleex Aleex Proprietar cladire executata silit. Ce se intampla cu chiriasi care stau acolo? Noul proprietar ai poate da afara? Mentionez faptul ca chiriasii se sunt acolo ... (vezi toată discuția)
Chirie restanta safir159 safir159 Daca o societate x are spatiul inchiriat, iar aceasta la randul ei il subinchiriaza lui y si constata ca dupa eliberarea spatiului de catre y (ultima ... (vezi toată discuția)