avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in conta o restituire de bani ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in conta o restituire de bani ?

Buna
In 27.04.2009 inregistrat in conta pe contul 4713 (cu graficul de esalanare corespunzator)plata RCA pe 12 luni autoturism luat in leasing pe SC...in februarie 2010 s-a terminat leasingul...ptr a fi inregistrat pe SC a trebuit facut un alt RCA ....asa...firma care a facut primul RCA ne-a restituit suma care a mai ramas ....cea pe care noi am inregistrat ca si cheltuieli in avans....
eu cum inregistyrez aceasta restituire ???
multumesc
sper sa primesc raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ioana2685 , utilizator 21:38, 19 Martie 2010
Daca cumva ati inregistrat 471=5131 cu suma pt RCA, faceti 471 = 5131 in rosu cu suma ramasa, iar pt bani faceti dispozitie de incasare in casierie, ca si document justificativ.

Andreea Voicila
multumesc frumos pt raspuns !!
revin...din graba cred ca nu am explicat prea bine:
RCA pt 12 luni facut de SC pt o masina luata in leasing de la un ifn-oarecare-RCA valabil din aprilie 2009 pana in martie 2010 ...ca si proprietar pe RCA apare firma de leasing.In Februarie se termina insa leasing-ul, SC pt a putea inregistra masina respectiva pe SC trebuie sa faca un alt RCA ...face acest lucru...la aceeasi firma de leasing si totodata face cerere de restituire a sumei achitate deja de SC in februarie 2009 (pt perioada in care se suprapuneau 2 RCA la aceeasi masina...proprietari diferiti ) :la momentul inregistrarii in conta in februarie 2009 a primului RCA am inregistrat in 471.3--cheltuieli in avans diverse la care am facut graficul de esalonare ;ar fi fost in 635 ..dar fiind o cheltuiala pe o per mai mare am trecut pe 471.3 .....intrebarea era ..eu am primit in februarie o suma ca si restituire de la firma de leasing ..suma pe care eu o am pe cheltuieli in avans ...#-onu stiu daca explic prea bine ...cum sa inregistrez suma asta? ...
restituirea asta e in contul unei cheltuieli in avans ...ma intelegeti ?
multumesc inca odata
Va inteleg, ziceti-mi exact nota care ati facut-o cu toata suma data pe chelt in avans si cat se restituie? si ce treaba are 635 "alte impozite si taxe", asigurarile merg pe 613, chiar si candse trec acolo din 471...:)
Rca-ul a fost achitat prin banca sau prin casa, vi s-a facut factura de catre leasing sau doar o instiintare ca aveti de plata RCA, pe baza careia ati achitat?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Andreea Voicila, Contabil
buna dimineta
scuze ..graba ...613 aveti dreptate ..respectiv 471.3
op catre bcr asig achitat de sc in 27.04.2009 suma 775.20/12 luni .-primul rca -
restituit catre sc de catre bc asig prin banca suma de 235.2 lei in data de 05.03.2010.al doilea rca a fost achitat in 01.02.2010 prin chi in casa;
RCA la care s-a restituit 235.2 lei ar fi in contul perioadei de 01.03.2010-01.04.2010 -asta ar fi perioada ptr care ar mai fi ramas .....
Pai trebuie sa faceti nota inversa, ori faceti 471.03=5121 cu 235.2 in rosu, sau
5121=471.3 cu 253.2 in negru, asta daca suma de 235.2 nu a fost trecuta pe 613, daca a fost trecuta, inlocuiti contul 471.3 cu 613.
Al doilea RCA care s-a achitat prin casa, depinde pe ce perioada, daca e aferent anului 2010 puteti sa l dati direct pe 613, daca e si pt. 2010 si pt.2011, lucrati cu 471.3 si mutati pe 613 in fctie. de grafic.

Andreea Voicila

Alte discuții în legătură

Asigurare auto costicul costicul Am o asigurare casco si una rca. cum le inregistrez, in 613 sau 471? si chitantele?casco are plata trimestriala iar rca l-am platit integral. (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism in leasing in euro claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti si mie ce inregistrari trebuie sa fac in contabilitate in cazul ahizitionarii unui autoturism in leasing pe 3 ani in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate vatamanescu dumitra vatamanescu dumitra Buna ziua , va rog frumos daca poate cineva sa-mi spuna cum se inregistreaza o chitanta fara factura , exemplu chitanta emisa de Asirom ,asigurare fara ... (vezi toată discuția)