avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interesant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interesant

Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ani m-am casatorit am o fetita din a doua casatorie si locuim in casa parintilor mei, decedati amandoi. In prezent ne aflam in faza ca fratii mei sa-mi cedeze partea lor din casa. Sa raman singur proprietar,. As dori sa stiu ce modalitate exista ca singura proprietara a acestui imobil sa fie actuala mea sotie deoarece fiul din prima casatorie nu m-a cautat niciodata si nu ma saluta pe strada motiv pentru care nu doresc ca fiica si sotia mea sa imparta munca noastra cu el. Vreau ca totul sa devina al sotiei mele fara ca el sau eu sa am vreun drept.
Cel mai recent răspuns: anca banciu , utilizator 15:20, 17 Martie 2010
Nu prea exista variante sigure prin care ful dvs. sa nu beneficieze de dreptul sau legal la mostenire. Orice acte ati incheia , de exemplu un act de vanzare-cumparare pe numele fiicei dvs., testament sau donatie, aceste acte pot fi atacate de catre fiul dvs. pe considerentul incalcarii rezervei sale succesorale.
dar daca as divorta de sotia mea, si as face contract de vanzare-cumparare in favoarea sotiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant si urgent anca banciu anca banciu Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mosteniri, drept de proprietate si altele natalexia17 natalexia17 Am cumparat de curand o casa pe care as dori sa o donez fiicei mele Eu mai am si un baiat Este nevoie de semanatura lui ? tin sa precizez ca sunt amandoi ... (vezi toată discuția)