avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata diurnei de catre angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata diurnei de catre angajatori

As vrea sa va intreb daca in cazul in care angajatul are contract intr-un oras si munceste efectiv in alt oras, angajatorul trebuie sa-i plateasca diurna si eventual cazare? Ce obligatii are anagatorul in acest caz luand in considerare faptul ca in orasul in care se face efectiv munca, nu este inregistrat un punct de lucru.

Multumesc frumos!
Georgeta
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 14:58, 18 Martie 2010
Probabil ca este vorba de o delegare cf art. 43 din Codul muncii (exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului de munca) ???

Daca salariatul este in situatia aceasta, atunci angajatorul trebuie sa-i plateasca cheltuielile de transport si cazare, precum si o indemnizatie de delegare (art. 44(2) Codul muncii)
Multumesc pentru raspuns. Nu am o delegatie facuta special. Sunt angajata pe Bucuresti si muncesc in alt oras unde firma la care sunt angajata nu are punct de lucru. Vroiam sa stiu daca trebuie sa-mi dea diurna in acest caz sau daca din punct de vedere legal au voie sa figurez ca lucrez la Bucuresti dar de fapt sa muncesc in alt oras.
Suna-ma pentru detalii care sa-ti foloseasca. Tel.0748121239
Buna ziua,

Sunt exact in aceeasi situatie. Nu am trecut nici in CIM si nici in fisa postului ca as lucra in alt oras. Se poate cere diurna/cheltuieli de intretinere (si mai ales, se pot cere retroactiv? situatia asta e in curs de aproape 1 an). In plus, in CIM figureaza "program normal de lucru" dar in fisa postului sunt trecute 4 ore de munca sambata. Avem dreptul sa cerem si plata lor sau se pot cosidera incluse deja in CIM?

Va multumesc!
Cele 4 ore trebuiesc platite cu un sport de 100% ca si ore suplimentare. Intre parti drepturile si obligatiile sunt cele din CIM, tot ce este in afara CIM trebuie renumerat corespunzator codului muncii: liber in cursul lunii urmatoare sau platite dublu (cu spor de 100%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele administrative care trebuie incheiate in vederea delegarii unui salariat cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca pentru un salariat delegat de catre angajator la sediul societatii aflat in orasul C .... de la un punct de lucru din ... (vezi toată discuția)
Zile delegatie sofia02 sofia02 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: firma la care lucrez trimite salariati in delegatie in Italia sau Germania pentru perioade mai ... (vezi toată discuția)
Acte necesare delegarii werepairit werepairit Buna ziua. Ce acte trebuie sa intocmim in situatia in care un angajat este delegat in alta localitate? Locul unde isi va desfasura activitatea este ... (vezi toată discuția)