avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Buna ziua,
Am o intrebare privitor la un imobil care a apartinut bunicului mamei mele.
In baza Legii 10/2001 s-a depus si s-a retrocedat imobilul in cauza.Mama mea nu a depus notificare in termen nestiind de imobilul in cauza.In Legea 2001 modificata am citit:
"de cotele mostenitorilor care nu au urmat procedura prevaz. la cap.III profita ceilalti mostenitori ai persoanei indreptatite care au depus in termen cerere de restituire"

Poate sa mai ceara includerea in "masa partajabila" a imobilului.?Mai are dreptul in a mosteni ceva de pe urma imobilului?
Multumesc,
E. Crina
Cel mai recent răspuns: crisalex , utilizator 21:08, 16 Mai 2007
deacord cu nicu. cu prcizarea ca in cazul in care urmeaza a se face partajul, casa poate fi adusa la masa succesorala.
Bineinteles doar ca valoare, poate profita mai mult din masa succesorala. F:Oara casa bineinteles:P
Multumesc pentru raspunsuri.
V-as ruga sa ma mai lamuriti cu ultima fraza.
"Bineinteles doar ca valoare, poate profita mai mult din masa succesorala.Fara casa bineinteles."

Nu as vrea sa incepem un proces fara sorti de izbanda.De aceea intreb asa de mult.
Multumesc,
E. Crina
Pana-ti raspunde autorul frazei:),incerc eu sa-mi dau cu parerea:

Din masa de impartit fac parte toate bunurile ramase de pe urma defunctului, inclusiv terenul si casa. Insa, atunci cand se va stabili ce anume va primi mama ta, casa/contravaloarea ei nu va fi luata in calcul, dumneaei primind o cota-parte din restul mostenirii.
multumesc
Referitor la o "iesire din indiviziune".Exista 3 mostenitori,eu as dori sa fac aceasta iesire dar de un an ma lovesc de refuzul celorlalte doua parti care pretind ca nu au bani sa participe la o astfel de operatiune.Ce pot face in acest caz ?#-o

Alte discuții în legătură

Speta legea 10 caraman_gabi caraman_gabi Buna ziua, Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Unul din mostenitori a primit imobilul retrocedat pe lg 10,celalalt mai poate face ceva? crisalex crisalex As vrea sa stiu si eu parerea voastra:Suntem 2 frati, amandoi suntem singurii mostenitori ai tatalui meu care a decedat in strainatate.Eu am primit 5/8, iar ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)