avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant

buna seara,
va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatoarea problema:
la dec 2009 am sold creditor 5121 si am si o suma in 581. la pozitia IV din F10 din bilant casa si conturi: trec doar suma din casa sau SD531-SC5121+SD581???
multumesc
Cel mai recent răspuns: eveevelina , utilizator 12:15, 18 Martie 2010
multumesc mult mult, dar la pozitia IV din F10 din bilant casa si conturi: trec doar suma din casa sau suma din casa minus SC 5121(alt cont, ce are sold creditor)
De ce aveti contul 5121 cu sold creditor? Conturilede disponibilitati (casa, banca) au sold debitor, ganditi-va ca reflecta banii societatii aflati in casa sau la banca...

Andreea Voicila
contul 5121 este cont bifunctional
nu aveam bani in cont si banca si-a luat pt comisioane
in extrasul de cont apar pe debit sau scrie chiar asa sold final debitor X
:), pai este bifunctional, dar logic nu poti avea minus bani in cont, ori ai 0 lei, ori ai 1 leu(e exact ca si cum ai avea casa pe minus, adica ai cheltuit niste bani pe care nu ii ai), eu zic sa ii muti cu nota contabila pe 473 in asa fel incat sa iti dea soldul 0 la 5121, si sa ii reglezi in ianuarie...stiu ca mai fac asa ceva bancile, dar e cam aiurea, nu are logica sa iei niste bani care nu sunt...

Andreea Voicila
multumesc mult Andreea pt sfaturi=D>

Alte discuții în legătură

Plati card mutzunake mutzunake Buna Ziua, Am un card de debit pe firma , cu care platesc diverse cumparaturi , gen Billa, Selgros , masa servita . La fiecare plata cu cardul pe langa ... (vezi toată discuția)
Retragerile periodice din contul firmei sunt legale? Adrian1483 Adrian1483 Un SRL de prestari servicii primeste sume de bani in baza unor contracte incheiate cu diversi clienti. Banii sunt virati in contul bancar al societatii, iar ... (vezi toată discuția)
Linie credit costicul costicul In luna decembrie am luat un credit de la banca. Am utilizat o parte din linie.Cum trebuie sa inregistrez creditul ? Extrasul din ianuarie este ... (vezi toată discuția)