avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar grad 3, care sunt conditiile de angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar grad 3, care sunt conditiile de angajare?

daca sant pensionat in gradul 3, de 9 ani si acum vreau sa ma angajez cu 4 ore care sant conditiile?ce drepturi am si ce facilitati are angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 18 Martie 2010
Invadilidatea de gradul III se caracterizeaza prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, cum e cazul dvs. . Nu beneficiaza de facilitati angajatorul , iar dvs. aveti drepturile prevazute de codul muncii (nu aveti drepturi suplimentare) .
angajatorul spune sa ma inregistrez la somaj fara indemnizatie doar fictiv . dar eu sunt pensionat si vad ceva normal in a ma inregistra la somaj... si c.a.s. e asigurat de casa de pensii.
Nu trebuie sa va inregistrati la somaj ca sa va puteti incadra ... pensionarii care beneficiaza de pensie de invaliditate de gradul III pot lucra 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare pensionar MARIKO9 MARIKO9 Angajatii pensionari au voie sa efectueze ore suplimentare remunerate? Si daca nu, in baza carui act normativ nu au voie? (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia gradul 3 cu salariul ? lumib lumib sunt pensionata gr.3 de invaliditate si vreau sa stiu daca pot lucra un anumit numar de ore/zi cumuland pensia cu salariul tinand cont ca lucrez intr-o ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)