avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INFIINTARE PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INFIINTARE PFA

Cand infintez PFA-ul ,pot trece 2 obiecte de activitate?
de exemplu, umplere cartuse pt.imprimante,faxuri si comert
multumesc si astept un raspuns
Marina B
Cel mai recent răspuns: alidia , utilizator 17:18, 26 Martie 2010
Da cu conditia sa aveti calificare sau experienta profesionala pentru ambele obiecte de activitate
mayer a scris:
calificare sau experienta profesionala

Este suficienta doar experienta profesionala? De cata este nevoie?
Fara a da mai multe detalii, este mai greu sa gasiti un raspuns.
Asa, cu titlu informativ, pentru comert este suficient un certificat de absolvire a unei forme de invatamant, iar pentru experienta profesionala, un document din care sa rezulte ca ati practicat ...
Mai multe amanunte le gasiti in Anexa la OG 44/2008, sau mergeti la Registrul Comertului de care apartineti si cu siguranta veti obtine aceste informatii foarte usor
Daca nu aveti studii de specialitate (calificare), este suficienta experienta profesionala in domeniul in care doriti sa activati.
Aceasta trebuie sa fie de minim 2 ani, si se dovedeste cartea de munca, ce se depune in copie la dosarul de infiintare al PFAului.
In functie de functionarii de la Registrul Comertului, mai sunt acceptate si alte probe pt studii (calificare), cum ar fi adeverinta de la facultate in care sa fie specificat faptul ca ati urmat cursuri de... (care sa aiba legatura cu activitatea pe care doriti sa o desfasurati). Aceasta este insa doar o varianta cam "trasa de par", cum s-ar zice.
Cereti mai multe detalii la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala gabriel13 gabriel13 ce acte sunt necesare ptr.a infinta o I.I.? CE CONTABILITATE SE TINE ? DECLARATIILE LA CAS SOMAJ,ITM SE DEPUN CA LA O S.C. (vezi toată discuția)
Ii sau pfa ela1987 ela1987 Buna ziua, as vrea sa imi infintez o II sau un PFA si nu stiu care dintre ele ar fi mai buna, am inteles ca mai nou se pot face angajari si cu PFA; daca ma ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala calificare arvat_t arvat_t Activitatea de comercializare plante si flori,prin infiintarea unei intreprnderi individuale,necesita o anumita calificare,mentionez ca am studii medii.Pot ... (vezi toată discuția)