avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

Buna seara! O nelamurire am si eu si as dori din suflet sa ma lamuriti.Din luna DECEMBRIE 2009 SUNT IN CONCEDIU DE MENTINERE A SARCINII.Am avut chiar si internari. In luna ianuarie 2010 am intrat in concediu de RISC MATERNAL, dar problema este ca eu nu am primit nici un ban pe concediu de la angajator. Motivul: trebuie sa faca un dosar pt asa ceva si costa 40 de lei intocmirea dosarului, si lui nu ii convine sa plateasca aceasta suma lunar si mi-a spus sa astept mai multe lunii ca sa poata face dosarul si atunci voi primii toti banii din urma. Problema este ca eu i-am cerut sa faca dosarul si el mi-a respectat dorinta, dar eu voi primi banii la jumatatea lui aprile 2010 doar pentru luna DECEMBRIE. E normal sa astept 4 luni si jumatate k sa iau banii doar pt o luna? Daca da pe lunile Ianuarie, februarie martie si aprilie cad voi lua? Cand voi naste? Daca eu abia iau in aprilei banii pe decembrie.
Va rog insistent sa imi raspundeti. Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 09:05, 18 Martie 2010
Faceti in acest sens o plingere la ITM
Daca, concediul de risc maternal a fost corect acordat , la recomandarea medicului de medicina muncii si daca s-a trimis dosarul la ITM, indemnizatia de risc maternal ar trebui platita lunar , odata cu lichidarea lunii respective . Sumele se platesc integral din fondul asigurarilor sociale de sanatate . Ma gandesc ca , poate, angajatorul dvs. nu si-a platit la timp contributiile pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt însărcinată in 21 de săptămâni,iar ieri ... carmen.porumb carmen.porumb Bună ziua,sunt însărcinată in 21 de săptămâni,iar ieri am întâmpinat o problema cu concediul de risc maternal. Raportul de la medicina muncii mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in urma ecografiei de trimestru 2 sa recomandat concediu ... Andreea Liliana N Andreea Liliana N Buna seara, in urma ecografiei de trimestru 2 sa recomandat concediu de risc maternal. Cei de la medicina muncii mi-au întocmit un raport in care se ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal, concediu de odihna Mady30 Mady30 Sunt insarcinata si am aflu in urmatoarea situatie m-am facut cerere pentru concediu de odihna pana pe data de 13.03.2015, la sfarsitul luni ianuarie 2015 ... (vezi toată discuția)