Sunt insarcinata si am aflu in urmatoarea situatie m-am facut cerere pentru concediu de odihna pana pe data de 13.03.2015, la sfarsitul luni ianuarie 2015 mi-am depus actele pentru cocediu de risc maternal.Daca concediu de risc maternal se aproba in luna februarie trebuie sa mi-l iau din februarie sau pot astepta pana cand mi se termina concediul de odihna respctiv 13.03.2015 si abia atunci sa imi iau concediu de risc maternal ??
Va multumesc
Concediu de risc maternal intra in vigoare cu data la care este emis certificatul de la medic. De aceea se numeste risr maternal. Faptul ca dvs ati depus un dosar, acela l-ati depus la medicina muncii ca sa va plateasca, si daca serviciul prezinta un risc pentru sarcina.
Art. 145
...
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
...
2. Asadar se intrerupe concediul de odihna pe perioada concediului de risc maternal.
Concediu legal
ganeacristi
Buna. Daca esti in concediu medical in perioada concediului legal,e vorba de mine, am avut piciorul rupt, se plateste concediul medical pe acea perioada. Dar ... (vezi toată discuția)