avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara terenul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara terenul ?

Buna seara,
Detin o societate comerciala care are cu drept de cumparare un imobil cladire,iar in Cartea Funciara pct.B Partea II referitor la teren spune:
1Statul Roman in administrarea operativa a
2.Consiliul local........in folosinta
3.Firma X de la care eu am cumparat cladirea

Dupa ce am cumparat cladirea am facut urmatoarele demersuri pentru a cumpara si terenul :
-am obtinut in urma unei cereri o Hotarare de Consiliu local prin care spune:
Se aproba vanzarea terenului din domeniul privat al comunei......,aferent cladirii detinuta de sc....in suprafata de ... cu drept de preemtiune in favoarea firmei SC...
proprietara constructiei.
-pretul se va stabili in baza raportului de evaluare intocmit de o firma autorizata si
aprobat de Consiluil local
In urma acestei Hotarari mi-am exprimat optiunea de a cumpara terenul
Aceasta Hotarare a fost in 25.12.2008
S-a intocmit o expertiza a terenului la cererea Consiliului local in ianuarie 2009
In sedinta de Consiliu din data de 05.04.2009 conform procesului verbal pe care il am in copie s-a prezentat si supus spre aprobare Documentatia tehnica pentru evaluarea terenului supus vanzarii ,dupa prezentare este supus aprobarii consiliului local si aprobat in unanimitate si aprobat plata esalonata pe 18 luni.
De la acea data si pana azi il tot rog pe d-ul primar sa ne ducem impreuna la notar pentru a intocmi un antecontract de vanzare cumparare pentru a putea incepe sa platesc ratele.
Intrebarea mea e cum e corect sa procedez? Sa incep sa platesc ratele si pe urma sa-l sau in judecata?Sau sa ma rog de dansu la nesfirsit ?Va rog sa ma sfatuiti ce pot face?
Pe baza Hotararii Consiliului local in care s-a aprobat vanzare si in baza procesului verbal a sedintei in care s-a aprobat evaluarea terenului si plata esalonata pot incepe sa platesc?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pamy , utilizator 22:31, 17 Martie 2010
crisv a scris:

cam mult scris...consultati un avocat.

colegul are dreptate! =D>=D>=D>
Multumesc,credeam ca exista cineva care ma poate ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren mirceamonac mirceamonac Care este legea prin care se poate vinde un teren proprietate privata a statului (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)
Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)