avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot investi o sentinta care are mentiunea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot investi o sentinta care are mentiunea definitiva si executorie ?

Buna seara tuturor,

Vreau sa-mi recuperez cat mai curand salariile castigate in instanta desi s-au dus deja 2 luni de cand trebuia sa le primesc.Cum investesc o hotarare care inca nu e definitiva pentru ca s-a declarat recurs desi scrie clar:definitiva si executorie.........sunt salariat bugetar! asta pentru a ma putea folosi de aceasta hotarare!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 18 Martie 2010
Daca hotararea a fost atacata cu recurs ,urmeaza sa asteptati solutia instantei superioare .
Dupa pronuntarea asupra cai de atac,in raport de hotarare ,daca va este favorabila,puteti solicita instantei,cu achitare taxelor aferente,investirea cu formula executorie
Multumesc dar m-ati cam blocat!Pai nu spune sentinta ca e definitiva si executorie si dupa lege in termen de 15 zile de la data cand am cerut repunerea in drepturi inclusiv plata salariilor ar fi trebuit sa primesc si salariile?
Conform art. 289 Codul muncii, hotararile date in fond sunt definitive si executorii de drept.
Nu mai trebuie investita cu formula executorie.
Mergeti cu hotararea la executorul judecatoresc. El va soma societatea sa va plateasca ce trebuie.
pacurariu maria a scris:

Buna seara tuturor,

Vreau sa-mi recuperez cat mai curand salariile castigate in instanta desi s-au dus deja 2 luni de cand trebuia sa le primesc.Cum investesc o hotarare care inca nu e definitiva pentru ca s-a declarat recurs desi scrie clar:definitiva si executorie.........sunt salariat bugetar! asta pentru a ma putea folosi de aceasta hotarare!
Va multumesc!

O hotarare definitiva poate fi atacata cu recurs sau cu contestatie in anulare sau revizuire ... asadar , este dreptul angajatorului sa exercite caile de atac impotriva acelei hotarari chiar daca este definitiva.
O hotarare executorie de drept nu se investeste cu formula executorie , se poate pune in executare si fara aceasta investire.
Mergeti la un executor judecatoresc si solicitati sa se puna in executare acea hotarare.
Numai daca in recurs s-a solicitat si suspendarea executarii, atunci aceasta nu poate fi pusa in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si executor judecat. Cornelbalaban Cornelbalaban s-a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila a instantei de RECURS. Care este perioada de timp dupa care pot solicita transformarea hotararii in una ... (vezi toată discuția)
Proces fond conflict de munca niculinapopa niculinapopa Am avut un conflict de munca cu societatea unde am lucrat.s-a judecat la fond si asteptam pronuntarea ,la adresa conventionala ,adica la cabinetul avocatului ... (vezi toată discuția)