avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de mana

Nu stiu daca este valabil si de aceea vreau sa va intreb urmatorul fapt. Am vandut o masina prin contract de vanzare cumparare de mana in 2 exemplare intre mine si un coleg cu o saptamana inainte de a baga sotia actiunea de divort cu toate ca noi nu mai locuiam impreuna.Este valabil contractul de mana?
fosta sotie ma ameninta ca ma da in judecata pt ca masina a fost cumparata in timpul casatoriei.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 21:58, 24 Martie 2010
Contractul de mana are dovada strict informativa
In evidentele fiscale dvs figurati cu autoturismul in cauza
Sotia are dreptate,pentru ca reprezinta bun comun achizitionat in timpul casatoriei si face parte din masa de partaj
da dar masina a fost vanduta in timpul casatoriei
sotia poate sa ceara includerea in masa partajabila , a valorii autoturismului ;) , intrucat acesta facea parte din comunitatea matrimoniala a sotilor .

fiind un bun mobil achizitionat in timpul casatoriei, nu era nevoie de acordul sotiei pt. instrainarea acestuia , consimtamantul acesteia la instrainarea autoturismului fiind prezumat .
ynocentta a scris:

Ma tem ca nu aveti dreptate, acolo unde legea nu impune o anumita formalitate contractul "de mana" este suficient pentru transmiterea proprietatii. In cazul transferului de masini inregistrarea noului proprietar nu e o conditie de validitate, asa ca masina a fost valabil vanduta.
Andreea Lisievici a scris:

ynocentta a scris:

Ma tem ca nu aveti dreptate, acolo unde legea nu impune o anumita formalitate contractul "de mana" este suficient pentru transmiterea proprietatii. In cazul transferului de masini inregistrarea noului proprietar nu e o conditie de validitate, asa ca masina a fost valabil vanduta.

Respect opinia dvs
Personal nu m-am exprimat asupra valabilitatii tranzactiei
Am apreciat ,strict fara alte interpretari ca ,in baza contractului de mana,
autoturismul figureaza in continuare pe rolul fiscal al vanzatorului

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism fara acordul sotiei cauneac cauneac Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca sotul sa instraineze (vanzare sau donatie) un autoturism fara acordul sotiei. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana cirip cirip Sotia a deschis un proces de partaj prin care vrea sa obtina o casa achizitionata pe timpul casatoriei de la fratele sotului cu chitanta de mana.Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Drept de partaj ContSters98351 ContSters98351 sunt casatorita din august 2007.In luna mai, deci cu trei luni inintea casatoriei, sotul a achizitionat un autoturism , acesta fiind inregistrat pe numele ... (vezi toată discuția)