Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca sotul sa instraineze (vanzare sau donatie) un autoturism fara acordul sotiei. Situatia este in felul urmator:
- autoturismul este achizitionat de sot din Italia, contract de leasing cu o firma italiana;
- autoturismul a fost instrainat (in timpul casatoriei) de acesta prin donatie sau vanzare (nu stie nici sotia cum) unui copil major de-al lui dintr-o alta casatorie;
- in acest moment, autoturismul este fizic in posesia lui, insa ca proprietar apare fiica sa;
- din pacate s-a ajuns la divort/partaj, insa sotul nu mai apare ca si proprietar al masinii (se pare ca el a pregatit acest divort cu mult timp inainte)
Daca nu este legala aceasta tranzactie, care ar trebui sa fie pasii ce ar trebui sa-i parcurga sotia?
Unde ar trebui sa ceara relatii/sa faca reclamatie despre modul de instrainare a masinii?
din ce realati este foarte greu deoarece banuiesc ca ratele le-a platit tot sotul , probabil ca sotia era in tara , sunt multe de luat in calcul. depinde si momentul in care sotia a aflat de vanzarea masinii.....
Ba da este bun dobandit in timpul casatoriei.
Ati intrebat daca putea sa-l instraineze fara acordul sotiei, si v-am raspuns: Da , putea sa-l intrsineze fara acordul sotiei.
Contract de mana
ady_dary80
Nu stiu daca este valabil si de aceea vreau sa va intreb urmatorul fapt. Am vandut o masina prin contract de vanzare cumparare de mana in 2 exemplare intre ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri
singurbn
Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez ... (vezi toată discuția)