avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana

Sotia a deschis un proces de partaj prin care vrea sa obtina o casa achizitionata pe timpul casatoriei de la fratele sotului cu chitanta de mana.Este vorba de o casa construita de parintii sotului ,era o casa duplex ,adica intr-o parte au locuit sotii timp de 20 ani ,iar cealalta parte a casei era a fratelui acestuisa ,nu era locuita nici nu era terminata .Au achizitionat-o pt ca acesta nu avea de gand sa se mute acolo ,locuind in alta localitate. A fost vanduta pe o suma f mica ,mai mult pt terenul din jurul casei ca sa-l cultive a fost interesul sotilor.Acum cand sotia a divortat ,vrea aceasta casa sa-i revina ei.Ce sanse poate avea ,pt ca nu au act autentic decat o chitanta de mana cu 2 martori.Vanzatorul ,adica fratele sotului cand a aflat ca aceasta vrea casa ,nu mai recunoaste vanzarea si ca nu au facut act de vanzare-cumparare atunci, pt ca i-a vandut-o la un pret mic ca pt un frate.Ce sanse are sotia sa obtina casa sau jumatate din casa ,ca normal ca ii revine si sotului o jumatate din ea ?E valabila in instanta chitanta de mana?Avocatul sotiei a cerut in instanta audierea vanzatorului. Poate fi obligat vanzatorul sa perfecteze acea chitanta si sa faca contract de V-C ?
Cel mai recent răspuns: cirip , utilizator 22:40, 17 Aprilie 2014
Partajul unui bun detinut cu chitanta de mana nu poate fi facut. Trebuie sa existe act autentic de proprietate.

Se poate cere insa obligarea vanzatorului la perfectarea actului sau pronuntarea de catre instanta a unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare si ulterior sa se faca partajul acestui bun.

Sansele sunt mici, trecand multi ani de la data achizitionarii lui.
Vanzatorul nu are acte pe acea casa.Casa i-a fost data de tatal acestuia fara nici un act autentic,decat la circa financiara apare vanzatorul ca ar fi platit impozitul cat timp a detinut-o.A trecut mult timp si la momentul construirii acelei case ,tatal celor 2 frati nu a facut acte ,asa era atunci nu se punea mare pret pe acte autentice.Deci sunt sanse f mici sa se poata partaja acea casa.Ms pt raspuns!
Bunul imobil nu poate fi cuprins in masa partajabila , de vreme ce nu exista un titlu de proprietate.


L-a chemat pe vanzator ca martor sau ca parte in dosar? :D
Pentru a intra la partaj este necesar sa se faca dovada proprietatii si cum aceasta dovada nu se poate face bunul nu poate fi supus partajului.

Alte discuții în legătură

Partaj cu ambiguitati Emilia91 Emilia91 Am divortat acum 2 ani dar continui sa locuiesc cu fostul , in acelasi casa pe care am cumparat-o acum 20 de ani , proaspat casatoriti fiind. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani utagabitibi utagabitibi am cumparat un pamant cu act de mana si martori, dupa care am aflat ca altcineva are act de donatie pe el. As vrea macar sa recuperez banii. ce sanse am daca ... (vezi toată discuția)
Cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural vladmezeniuc vladmezeniuc am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e ... (vezi toată discuția)