avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot face acte definitive pe o casa si teren in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural

am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e semnat numai de ea. Ea nu are succesiunea facuta si nici nu intentioneaza sa o faca. ce as putea face pentru a avea drepturi depline pentru casa si teren:">
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:59, 19 Decembrie 2010
Cu privire la teren actul de mana incheiat cu martori , nu va confera niciun drept momentan , pana cand veti incheia contractul de v-c in forma autentica (notariala).
Pentru a putea intra in proprietate va puteti folosi de actul de mana incheiat , pentru obligarea in instanta a vanzatorilor de a incheia contractul in forma autentica , sau sa cereti ca instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare autentic .
In ce priveste casa , dreptul de proprietate asupra acesteia poate fi intabulat daca apartine vanzatorului , chiar si numai cu actul pe care-l aveti .
Buna ziua.
Trebuie sa precizati exact data incheierii operatiunii juridice si localitatea, intrucat solutiile pot fi diferite.
Se pare ca ar fi un antecontract de vindere sub semnatura privata care, daca s-ar cere forma autentica, cum se pare ca ar fi cazul, nu transfera dreptul dreptul de proprietate asupra terenului.
Nici asupra constructiei nu poate transfera dreptul de propietate intrucat nu au participat si ceilalti coproprietari.
Daca aveti titlu de proprietate pe teren, iar casa e construita inainte de 2003, o puteti intabula cu un certificat de atestare a constructiei de la Primarie in baza caruia OCPI intabuleaza dreptul de proprietate (ma refer la Certificatul prevazut in Ordinul 634/2006, anexa 17)
pt casa nu puteti face nimic pana nu se indeplineste termenul pt invocarea uzucapiunii. daca vrei sa riscati promovati o actiune in instanta pt constatarea dreptului dvs de proprietate asupra casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil contractul de vânzare cumpărare teren 2006 ... Mai este valabil contractul de vânzare cumpărare teren 2006 facut de mâna cu 2 martori pentru intabulare la notar? (vezi toată discuția)
Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori syka syka Buna seara, cazul este urmatorul: vanzare teren in anul 1956 cu chitanta de mana ; vanzatorul , cumparatorul si martorii -decedati . In 2016 mostenitorii ... (vezi toată discuția)