avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este valabil contractul de vânzare cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este valabil contractul de vânzare cumpărare teren 2006 ...

Mai este valabil contractul de vânzare cumpărare teren 2006 facut de mâna cu 2 martori pentru intabulare la notar?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:44, 13 Octombrie 2021
Nu, dreptul de proprietate se intabuleaza in baza unui act autentic. Trebuie intabulat dreptul de proprietate pe numele vanzatorilor (sau al mostenitorilor lor, dupa ce se dezbate succesiunea, daca acestia sunt decedati) si apoi incheiat un contract de vanzare in forma autentica, in fata unui notar public.
Alternativ (cu anumite inconveniente legate atat de costuri cat si de durata) se poate promova in instanta o actiune care sa constate vanzarea, pe baza careia se va putea apoi intabula dreptul de proprietate pe numele cumparatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural vladmezeniuc vladmezeniuc am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/succesiune Maria Ghertan Maria Ghertan Buna ziua ! Mama mea doreste sa deschida o succesiune dupa moartea parintilor . Tatal ei a decedat in urma cu 20 de ani si nu s-a facut succesiune deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)