Buna seara, cazul este urmatorul: vanzare teren in anul 1956 cu chitanta de mana ; vanzatorul , cumparatorul si martorii -decedati . In 2016 mostenitorii cumparatorului vor sa obtina titlu de proprietate pe teren( pe care exista si constructie tot din 1956) .Intrucat cunostintele mele in ale codului civil = 0 va rog sa imi spuneti cum se procedeaza si daca exista posibilitatea ca dupa atatia ani mostenitorii vanzatorului sa vrea inapoi respectivul teren. Va multumesc.
Chitantade mana reprezinta doar un inceputde dovada scrisa pentru vanzarea. Terenul nu are un document autentic din care sa reiasa ca a fost transferat dreptul de proprietate.
Ar trebui sa deschideti o actiune in uzucapiune, sa demonstrati ca s-a posedat terenul decatredefunctul cumparato...si asa ati rezolva problema.
Va multumesc pt raspuns. Am vrut sa deschidem o actiune in uzucapiune dar avocatul a spus
ca in cazul nostru nu este uzucapiune si ca trebuie chemati in instanta mostenitorii vanzatorului decedat - mai au vre-un drept acestia ?
Uzucapiune
dumitru2000
Avem o chitanta de mana "tranlativa" de proprietate din 1977.
In chitanta se mentioneaza expres ca "cumparatorul" intra in posesia imobilului.
Impozit ... (vezi toată discuția)